Voorproefje: Het Bergpaviljoen wordt omgetoverd tot ‘Bistronomique & Bar’

Aangeboden door Bergpaviljoen Bistronomique & Bar 2 maart 2018

Het Bergpaviljoen wordt een Bistronomique. We horen je denken: een bistronowat? “In België en Frankrijk is deze manier van koken al een stuk bekender”, vertelt eigenaar Theo Slotboom. “We blijven op gastronomisch hoog niveau koken, maar we bekommeren ons niet meer om liflafjes en tierelantijntjes.” 

Het Bergpaviljoen: een restaurant dat toch wel bekend staat als een restaurant voor de zakelijke markt. Maar als het aan Theo ligt, weet straks iedere Amersfoorter die op zoek is naar gewoonweg goed eten met een fijne wijn het restaurant te vinden. “We hebben heel bewust gekozen om de kant op te gaan van een Bistronomique & Bar, een stijl van koken die in de buitenwijken van wereldsteden steeds populairder begint te worden. Veel koks lopen weg bij Michelinzaken omdat de kosten niet opwegen tegen de roem die het oplevert. Zij beginnen in die buitenwijken een restaurant om weer te doen wat ze zo leuk vonden: koken.” En dat is ook precies waar de koks van Het Bergpaviljoen zo van houden. Bovendien komt er een volledig nieuwe bar in de zaak die het mogelijk maakt om ook gewoon even een kop koffie of een goed glas wijn te drinken.

Eerst kwaliteit, dan kunstjes

Moodboard van het vernieuwde Bergpaviljoen

“Ik wil mijn jongens weer vooral laten koken met de nadruk op het product. Natuurlijk hebben we een goed stuk vlees op de menukaart, maar we gaan veel meer werken met vis en groentes. Die groentes bestaan dan niet uit gelletjes en krokantjes van biet, maar gewoon een biet. De kwaliteit van het product komt eerst, het kunstje volgt alleen als het iets toevoegt.” Het restaurant mag dan wel vernieuwen, hippe leren schorten ga je er niet vinden. “We willen niet hip zijn of een ruige keuken runnen. We blijven verfijnd, met een comfortabele stoel, goed glaswerk en voldoende privacy voor een goed gesprek. We alles alleen in een eigentijds jasje gestoken.”

Verbouwen

Dag 2 van onze verbouwing! Wat een groot mooi rond pand zo. Alles is weg!! Spannend!!!

Posted by Het Bergpaviljoen on Monday, 26 February 2018

Momenteel wordt er flink geklust in het restaurant, om ervoor te zorgen dat ze op 15 maart hun nieuwe jasje kunnen laten zien én proeven. Houd vooral onze website in de gaten voor het eindresultaat, want het belooft ontzettend mooi te worden.

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar restaurants en horeca

Nu open12:00 - 22:00

Utrechtseweg 180, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca