Syntusbussen gaan minder vaak rijden op sommige stadslijnen

Door Roeliene Bos 13 september 2018
Het busvervoer gaat op de schop in Amersfoort. De rijtijd in Amersfoort wordt op een aantal lijnen verruimd en dus zullen sommige bussen minder vaak rijden. Volgens Ron van Dopperen, woordvoerder van de Provincie Utrecht, is dat nodig vanwege de toegenomen drukte op de Amersfoortse wegen. Op 9 december 2018 gaat de nieuwe dienstregeling in.

De stadslijnen die minder gaan rijden zijn lijn 2 (Nieuwland) en lijn 4 (Hoogland en Kattenbroek). Voortaan rijden ze nog maar vier keer per uur in plaats van zes, zodat ze beter aansluiten op de trein. Tussen NS-station Schothorst en NS-station Vathorst gaan lijn 5 en 7 om en om samen vier keer per uur rijden. Het college van Gedeputeerde Staten stemt in met deze voorstellen omdat uit de actuele bezettingscijfers zou blijken dat er voldoende capaciteit overblijft op deze lijnen.

Extra ritten

Sommige lijnen gaan juist extra rijden, zodat de ritten beter over de dag worden gespreid en er meer mensen mee kunnen. Dit geldt voor de spitslijnen 202, 203, 204 en 206 naar De Uithof. In totaal krijgen die er dertien ritten per dag bij. Spitslijn 299 tussen Leusden en De Uithof wordt uitgebreid met vijf ritten. Ook scholieren van het Lodestein College missen vanaf 9 december minder vaak hun bus. Scholierenlijn 656 (Amersfoort Station-Hoornbeeck/Lodenstein College) krijgt er extra ritten bij vanwege het toegenomen aantal scholieren en krijgt lijnnummer 10.

Wat vinden jullie van de plannen?
de buschauffeurs staken Staking streekvervoer

De buschauffeurs staken: ‘We doen dit ook voor de passagiers’

Een rode bus met luide muziek komt voorbij scheuren. Luidkeels roept er een groep 'actie, actie, act...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.