Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Parkeren in Amersfoort op Koningsdag: parkeergarages zijn dicht

Door Roeliene Bos 23 april 2019

Ben je van plan om met de auto naar het centrum van Amersfoort te komen voor Koningsdag? Dat is niet zo makkelijk als je misschien dacht, want meerdere parkeergarages zijn dicht. Hoe je het centrum het best kunt bereiken, gaan we je vertellen.

De parkeergarages direct aan de route zijn vanwege veiligheidseisen gesloten van vrijdag 26 april 20.00 tot zaterdag 27 april 15.00. Het gaat dan om parkeergarage Stadhuisplein, Koestraat en St. Joris. De andere openbare parkeergarages zijn wel gewoon open.

Autoluw

Foto: gemeente Amersfoort

Op meerdere plekken in de stad geldt een verbod voor alle auto- en fietsverkeer. De gemeente heeft daarom een handig kaartje gemaakt, zodat je precies ziet waar je wel en niet mag komen met de auto en/of fiets. Dit geldt ook voor bewoners van het centrum, parkeervergunninghouders en mensen met een particuliere parkeerplek.

Fietsen

Zet je toch je fiets neer op een plek waar het niet mag, dan wordt hij verplaatst naar Het Element aan de Hooglandsesweg Noord 55. Wil je toch met de fiets komen? Bij de toegangswegen naar de binnenstad worden tijdelijk honderden extra fietsparkeerplekken geplaatst waar verkeersbegeleiders je helpen je fiets neer te zetten. Deze parkeerplekken worden aangegeven met borden langs de weg.

Bus

Een andere optie is gebruik maken van het busvervoer. Dat is op Koningsdag namelijk helemaal gratis. Over de gewijzigde dienstregeling en de pendelbussen vertellen we je alles in dit artikel.

busvervoer amersfoort koningsdag

Dat is lief: je kunt op Koningsdag gratis met de bus

We krijgen een cadeautje van de provincie Utrecht en Syntus Utrecht. Op Koningsdag is het busvervoer...

Meer over Koningsdag

Koningsdag Amersfoort

Nog één keer op een rij: dit kun je doen in Amersfoort tijdens Koningsdag 2019

Koningsdag 2019 komt steeds dichterbij en het belooft in Amersfoort één groot feest te worden. Overa...

We liepen alvast de koningsdagroute en dit is wat we zagen

adv.