Let op, op 9 december gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus in: dit verandert er

Door Janine Guijt 6 december 2018

Weet jij precies welke bus je moet hebben om op tijd op je werk te komen? Lees dan even verder, want het kan zijn dat ‘jouw’ bus of tram voortaan op andere tijden rijdt. Vanaf zondag 9 december krijgt Amersfoort namelijk een nieuwe dienstregeling. Wat er precies verandert, hebben we voor je op een rij gezet.

  • De sneldienstlijn 217 van Amersfoort Station naar Leusden rijdt voortaan ook tijdens de vakantieperiodes.
  • De ritten op lijn X80, 82 en 280 tussen Woudenberg en Amersfoort worden beter op elkaar afgestemd. De ritten vertrekken op afwisselende tijden waardoor er meer reismogelijkheden op dit traject ontstaan.
  • Lijn 2 en 4 in Amersfoort rijden in de spits ieder kwartier in plaats van iedere tien minuten.
  • Lijn 5 en 7 rijden in Amersfoort minder vaak tussen de stations Schothorst en Vathorst. Iedere wijk in Amersfoort-Noord blijft op maandag tot en met zaterdag overdag minimaal vier keer per uur bereikbaar.
  • Lijn 70 rijdt minder vaak tussen Soest en Amersfoort. Voortaan rijdt de lijn in de spits iedere tien minuten in plaats van achtmaal per uur.
  • De Uithoflijnen 202, 203, 204, 206 en 299 gaan dagelijks vaker rijden. Daarnaast wordt op piekmomenten het aanbod van de bussen beter afgestemd op het aantal reizigers. ’s Morgens is het mogelijk om vanuit Utrecht naar Amersfoort te reizen en ’s middags andersom.

Alle wijzigingen

Staat jouw lijn niet in dit overzicht? Op de website van Syntus vind je de volledige dienstregeling.

ov-staking op 28 mei

Syntusbussen gaan minder vaak rijden op sommige stadslijnen

Het busvervoer gaat op de schop in Amersfoort. De rijtijd in Amersfoort wordt op een aantal lijnen v...

Meer over

Verkeer

adv.