Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het station in cijfers: zo scoren de drie Amersfoortse stations

Door Annemarie Degens 24 februari 2020

Met de Stationsbelevingsmonitor meten NS en ProRail hoe de verschillende stations in Nederland worden ervaren. Om een goed oordeel te krijgen over de bijna vierhonderd Nederlandse treinstations lieten NS en ProRail bureau I&O Research het afgelopen jaar 150.000 reizigers bevragen. De cijfers zijn nu bekend. De drie stations die Amersfoort rijk is, staan er natuurlijk ook tussen.

We beginnen met ons hoofdstation, sinds dit jaar omgedoopt tot Amersfoort Centraal. Het belangrijkste station van onze stad scoort een gematigde 7,2. Geen onvoldoende, maar nou ook niet bepaald een uitblinker. Station Amersfoort Schothorst doet het slechter: die krijgt van de reizigers een 6,7.

Opvallend is de laatste, station Amersfoort Vathorst. Van reizigers krijgt dit relatief nieuwe station maar liefst een 7,4, de hoogste uit dit rijtje. En dat terwijl station Amersfoort Vathorst niet veel meer is dan een station met twee perrons en een overkapping.

Bron: SBM

Best en slechtst

Het beste station van Nederland vind je overigens in Klimmen-Ransdaal. Hoewel wij persoonlijk nog nooit in het plaatsje zijn uitgestapt, weet dit station een 8,4 te scoren. Het slechtst scorende station is Lage Zwaluwe in de gemeente Drimmelen, Noord-Brabant. Dit station krijgt van reizigers een 5,9.

Meer over de stations in Amersfoort…

Alle winkels en eetgelegenheden op station Amersfoort Centraal op een rij

Je kent het wel: je bent met haast de deur uit gegaan om je trein te halen en vervolgens je ontbijt ...

Voor de treinreizigers: 5 x restaurants rondom station Amersfoort Centraal

Serious Request veilt Amersfoorts stationsbord

Ellende of meevaller? Zo vaak is de trein op tijd op station Amersfoort

Op het wensenlijstje van NS en ProRail: een metamorfose voor station Amersfoort

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.