Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x verkeersboetes voor fietsers in Amersfoort waar je van schrikt

Door Anne-Meike van den Berg 12 september 2019

Stel je voor: je komt uit de kroeg gerold en hebt lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima toch, want je bent op de fiets? Ja, dat brakke ding. Bel stuk, lamp kapot, je kent het wel. Het zal je een zorg zijn, je wilt in één rechte lijn naar huis. Maar dat kan je duur komen te staan, want als fietser heb je je ook aan regels te houden, anders volgen verkeersboetes. En die zijn niet misselijk! Dit zijn – volgens het Openbaar Ministerie – de verkeersboetes die je krijgt voor overtredingen waar je je vast al eens schuldig aan hebt gemaakt…

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

BOB?

Training Wheels Bicycle GIF - Find & Share on GIPHY

We zeggen met zijn allen wel: ‘ja lekker, doe er nog maar een, ik ben op de fiets’. Maar wist je dat je ook op de fiets niet beschonken mag rijden? Heb je meer dan 0,54 promile alcohol in je bloed? Dan kun je een boete krijgen van €100,-. Echt waar. En ben je er gevaarlijk bij aan het doen, kun je er nog wat bovenop krijgen. Werk je niet mee aan de alcoholcontrole? Hopsa, €95,- erbij!

Trrrrrring!

Amsterdam Dancing GIF by Ultra Music - Find & Share on GIPHY

Fiets je ’s avonds over de Langestraat, dan kom je nog wel eens wat andere weggebruikers tegen. Dan komt een bel wel van pas. Is die stuk? Dan kun je een boete krijgen van €35,-. Snel eentje aanschaffen dus als die van jouw stuk is.

Optelsommetje

Lena Dunham Bike GIF by Girls on HBO - Find & Share on GIPHY

Even los van dat we eigenlijk allemaal wel weten dat fietsen in het donker zonder goede verlichting écht levensgevaarlijk is, kan het je ook op behoorlijk wat boetes komen te staan. Voor- of achterlicht stuk: €55,- . En als je een handhaver treft met een slecht humeur, of jij hebt zelf een grote mond, dan kun je hier ook nog boetes voor krijgen: geen trapperreflectoren; €35,-, geen wielerreflectoren €35,- en is dat rode reflectieding aan de achterkant stuk; €35,- . Ka-ching! Da’s bij elkaar €160,-

Verkeerde kant op

Uc Davis Design GIF - Find & Share on GIPHY

Tegen de richting in fietsen? Dat mag niet. Als je daar een boete voor krijgt…: €55,-. Misschien vanzelfsprekend, maar rijd je tegen de rijrichting in op een autoweg of snelweg als fietser (het staat echt zo beschreven bij het openbaar ministerie), dan ‘geldt een hoger tarief’. Niet de verkeerde kant opgaan op de A12 dus…

Niet daar!

Pee Wee Herman Bicycle GIF - Find & Share on GIPHY

Verboden je fiets te stallen. Als dat bordje er staat – het officiële verkeersbord dus – en je zet hem er wel neer? Dan zou het zomaar kunnen dat je €35,- over moeten maken aan justitie. Zonde van je geld. En dat bord staat er waarschijnlijk niet voor niets.

Even geduld a.u.b.

Nyc Street GIF - Find & Share on GIPHY

Oké, soms moet je echt heel lang wachten voor een stoplicht en is de verleiding groot om door rood te fietsen. De boete die daar voor staat is maar liefst €95,-. Pittig hè? En linke soep ook nog, natuurlijk. Geduld, mensen, is een schone zaak.

Bocht om, arm uit!

Season 1 Cyclists GIF by Portlandia - Find & Share on GIPHY

Hoe vaak heb je als automobilist bij een willekeurig kruispunt in Amersfoort gestaan en gaven de fietsers niet aan dat ze af gingen slaan? Irritant, ja. Dus, fietsers: even je arm uitsteken alsjeblieft. Ook om te voorkomen dat je een boete van €35,- krijgt.

Niet appen op de fiets

Bike Temporary Tattoo GIF - Find & Share on GIPHY

Even je moeder bellen op de fiets of de route checken op je mobiel zit er ook al niet meer in. Sinds 1 juli 2019 is het namelijk verboden om je telefoon te gebruiken op de fiets. Je mag je mobiel wel in een houdertje zetten, maar in je hand: een no go. De boete? € 95,-. Ca-ching!

Lees ook…

Nieuwe dienstregeling: er komen meer treinen tussen Amersfoort en Utrecht

Reis je regelmatig naar Utrecht? Dan hebben we fijn nieuws voor je. Op 15 december 2019 gaat de nieu...

Schade! De trein naar Berlijn gaat mogelijk niet meer via Amersfoort

MAG DAT: autorijden met een hond los naast je?

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Verkeer

adv.