Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof: Amersfoort is te zien in eerste Nederlandse Netflix Original-serie Ares!

Door Annemarie Degens 24 januari 2020

Het kán je bijna niet ontgaan zijn: Nederland heeft sinds deze maand haar eerste eigen Netflix Original-serie: Ares. De serie wordt omschreven als ‘psychologische horror in hartje Amsterdam’, maar wie beter kijkt, ontdekt ook een stukje Amersfoort in de serie!

Ares is een psychologische horrorserie over beste vrienden Rosa en Jacob die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in Amsterdam. Al snel bevinden ze zich in een wereld vol rijkdom en macht. Maar dan blijkt de plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een wel héél hoge prijs betalen om bij de elite te horen.

Amersfoort op Netflix

Nu wordt in de omschrijving van de serie ‘Amsterdam’ genoemd, maar wie de eerste aflevering aanzet, ziet meteen een heel herkenbaar stukje Amersfoort. Een deel van de serie werd namelijk opgenomen in ons eigen Eemhuis! Dat bollenplafond herkennen wij natuurlijk uit duizenden. Extra leuk: Ares werd in maar liefst 190 landen tegelijk gelanceerd, dus een stukje van onze stad gaat nu de hele wereld over!

We filmden een fragment van Ares in Amersfoort voor jullie. Zonder geluid, vanwege de rechten. Wil je Ares helemaal (en met geluid) bekijken? De serie is nu in z’n geheel te zien op Netflix.

 

 

Meer over

Shownieuws

adv.