Dit vond Amersfoort van de eerste aflevering van Typisch Bloemenbuurt

Door Roeliene Bos 16 oktober 2018

De Bloemenbuurters zijn officieel voorgesteld aan heel Nederland. Gisteren keken we naar Gerda en Louana, de buurvrouwen die ons vertellen dat je een contract moet tekenen waarin is vastgelegd dat je niet mag klagen over de herrie. “Want we zitten ook soms hele nachten buiten, dus.” 

We kunnen niet helemaal peilen of Raymond sarcastisch is als hij het heeft over een onverstaanbaar dialect, maar feit is wel dat de hele aflevering voorzien is van ondertitels. Blijkbaar kan niet iedereen in Nederland het taaltje verstaan.

Niet zo aso

Twitteraar Anne EvanE was duidelijk niet zo te spreken over hoe het Soesterkwartier in beeld is gebracht. “Sorry mensen, de Bloemenbuurt is niet zo aso als ze laten zien en niet iedereen rookt of zuipt. Die 2 wijven… kolere. Daar wil zelfs een Soesterkwartierder niet naast wonen”, is haar commentaar.

Leuke reacties

Toch waren er ook genoeg positieve reacties te vinden op Twitter. De buren uit de Violenstraat zaten er helemaal klaar voor en bekende Amersfoorter Bernard van Gellekom vond het programma ‘Leuk!’. Ook geboren en getogen Soesterkwartierder ‘Zae’ zat voor de buis. Volgens hem ging het er in ‘zijn tijd’ toch anders aan toe. “Het is en blijft mijn wijk. Getogen en hard geworden.”

Wat vonden jullie?

Hebben jullie de aflevering van Typisch Bloemenbuurt nog niet gezien? Het is de moeite waard om hem even terug te kijken. De rest van de afleveringen is de komende drie weken van maandag tot en met vrijdag te zien op NPO 2, om 19.15.

Meer over

Shownieuws

adv.