Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Say cheese: bij deze flitspalen in Amersfoort word je het vaakst geflitst

Door Carin van der Meij 12 februari 2020

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van een flitspaal gaat, zijn we daar iets minder van gecharmeerd. Maar als het puntje bij (flits)paaltje komt, worden er in Amersfoort flink wat boetes uitgeschreven.

Doe eens een gokje: hoeveel flitsboetes -afkomstig van vaste flitspalen- zijn er uitgedeeld in Amersfoort vorig jaar? Wees snel, want hier komt het antwoord: 53.042. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Flitsboetes in Amersfoort

In Amersfoort staan 18 flitspalen, die het blijkbaar erg druk hebben gehad vorig jaar. Waar je moet oppassen? Aan de Stadsring zijn de meeste boetes – 14.373 – uitgedeeld voor te hard- of door rood licht rijden. Gevolgd door de Amsterdamseweg (N199) met 7408 boetes en aan de andere kant van de Amsterdamseweg met de kruising Industrieweg hebben de flitspalen 6693 keer geflitst. De palen waar het minst werd geflitst, staan op de Rondweg Noord.

In kaart

Bekijk op deze kaart het aantal boetes per flitspaal in Amersfoort en in de rest van Nederland.

Landelijk totaal iets gezakt

Niet alleen flitspalen in Amersfoort draaien overuren, ook automobilisten in de rest van het land zijn behoorlijk vaak betrapt op een overtreding. In totaal zijn er vorig jaar bijna 3,7 miljoen flitsboetes uitgedeeld aan hardrijders en automobilisten die door rood licht rijden.

Lees meer: 

Amersfoort in top 20 meeste vertraging in het verkeer

In de file staan is een irritante bezigheid. Amersfoorters hebben het wat dat betreft zwaar, blijkt ...

Gemeente hangt camera’s op voor verkeersonderzoek bij Rotonde 8

Is je fiets weggehaald in Amersfoort? Dit moet je weten

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.