Hallo Westelijke Rondweg, tot ziens Restaurant Vlasakkers

Door Roeliene Bos 15 mei 2019

Niet alleen bomen moeten wijken vanwege de komst van de Westelijke Rondweg, ook restaurant Vlasakkers houdt het voor gezien. De horecagelegenheid bij de spoorwegovergang aan de Barchman Wuytierslaan sluit op 13 augustus definitief de deuren. “We weten dit natuurlijk al een paar jaar, maar dat we nu definitief afscheid moeten nemen is heel vervelend”, aldus eigenaar Ruud. 

Omdat een deel van de Westelijke Rondweg over het terrein van De Vlasakkers gaat lopen, moet de horecagelegenheid noodgedwongen de deuren sluiten. Een vervangende locatie is nog niet gevonden, maar Ruud houdt zijn ogen en oren gespitst. “We zijn al jaren op zoek naar een nieuwe locatie. In het begin ben je iedere optie aan het vergelijken met Vlasakkers, maar dat werkt natuurlijk niet. Dat gevoel moet je loslaten.”

Gemis

23 jaar zat Ruud met zijn restaurant op de locatie naast het spoor. Dat hij na de zomer voorgoed de deur achter zich dichttrekt, valt hem dan ook zwaar. “We hebben de zaak uitgebouwd van snackbar tot het restaurant dat we nu zijn. Voor een aantal vaste gasten liggen we op hun wekelijkse loopje, die gaan ons zeker missen. En wij hun natuurlijk.”

Doldwaze acties

Sinds 6 mei is het restaurant op maandag en dinsdag gesloten, zodat het vaste team elke dag aanwezig kan zijn. Vanaf 1 augustus beginnen de ‘doldwaze acties’, om na 23 jaar feestelijk afscheid te nemen. “We krijgen bijzondere gerechten, thema-avonden, terugblikken, enzovoorts. We zijn het nog aan het bedenken met elkaar. Onze gasten krijgen een paar weken van tevoren een mail met wat we precies gaan doen en dan is het tijd om voorgoed afscheid te nemen.”


Meer over Vlasakkers ontdekken?

Vlasakkers restaurants en horeca

Nu open10:30 - 22:00

Barchman wuytierslaan 200, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over

Nieuws

adv.