Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Als je de rekeningen niet meer kunt betalen door de coronacrisis: ‘Ik heb het geld simpelweg niet’

Aangeboden door Bosveld 19 mei 2020

De coronacrisis raakt ons Amersfoorters allemaal. Sommigen onder ons verliezen dierbaren, anderen missen menselijk contact en weer anderen verliezen hun baan, of hebben geen fysieke klanten meer op de winkelvloer, waardoor er simpelweg geen geld meer binnenstroomt. Maar ondertussen blijven die rekeningen maar binnenkomen en durf jij je brievenbus al niet meer te legen of in je mailbox te kijken.

Toch is het volgens Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders heel verstandig om dit wel te doen.”Blijf alsjeblieft in contact met de personen bij wie je rekeningen open hebt staan. Bel ze op en vraag naar de mogelijkheden. Doe je dat niet, dan ben je verder van huis”, geeft Dick van Bosveld aan.

Angst, verdriet en schaamte

Die hele crisis is niet niks. Sommige Amersfoorters hadden het financieel al zwaar vóór de coronacrisis begon. “In het begin van de coronacrisis werd ik gebeld door mijn baas. Die vertelde dat hij geen werk meer voor mij had. Ik had een nul-urencontract en dus kwam ook snel mijn inkomen op nul te staan. De rekeningen bleven binnenstromen. Eerlijk gezegd had ik al wel wat schulden, maar die kon ik voor de coronacrisis nét betalen. Nu dus niet meer. Al snel stond er een deurwaarder op de stoep. Ik schrok mij kapot! En wat moet je dan? Op dat moment maar zeggen dat je gaat betalen. Maar even tussen jou en mij; ik had dat geld natuurlijk niet. Ik heb enorm getwijfeld of ik wel of niet moest bellen om te vertellen dat ik het geld niet had. Gelukkig heb ik dat wel gedaan. En werd er echt naar mij geluisterd. Ik heb een betalingsafspraak gemaakt. In de maand mei krijg ik mijn vakantiegeld. Ik ga dit jaar toch niet op vakantie, omdat er nog zoveel onduidelijk is over het coronavirus. Met mijn vakantiegeld, dat ik heb opgebouwd in het afgelopen jaar, kan ik een deel van mijn schuld aflossen. Telefonisch hebben we een bedrag afgesproken dat ik wel kan betalen. Dat heeft zoveel stress weggenomen! Bel dus alsjeblieft net als ik, het helpt echt”, legt Amersfoorter Koen* uit.

Zzp’ers

In het verleden maakte iedereen nog wel eens grapjes over de afkorting zzp’er. “Ben jij ook een zelfstandige zonder poen?” Toen kon iedereen daarom lachen. Nu niet meer; want het is de keiharde realiteit dat heel veel zzp’ers in Amersfoort nu letterlijk zonder poen zitten. Dat overkwam ook de Amersfoortse fotograaf Lisanne*, die net voor zichzelf begon. Opeens was daar de coronacrisis. “Ik had maar weinig geld op de bank en toen kwam er ook nog een hoge rekening binnen. Ik kon hem niet betalen, omdat ik minder opdrachten binnenkreeg vanwege de coronacrisis. De brief van de deurwaarder volgde snel en daar schrok ik best wel van. Mijn vriend is gelukkig nuchterder dan ik en hij gaf mij de tip dat ik eerst moest kijken wat ik wél kon betalen. Ik heb de telefoon gepakt en naar de deurwaarder gebeld. Het gesprek verliep verbazingwekkend makkelijk. Ik had mij drukgemaakt om niks. De betalingsregeling was snel gefikst. Ik ben zo blij dat ik het heb gedaan, want mijn schuld loopt nu niet hoger op”, legt fotograaf Lisanne* uit.

Schrijnende verhalen

Bij Bosveld krijgen ze sinds het begin van de coronacrisis meer telefoontjes binnen. “We zijn heel blij met die telefoontjes, want dan kunnen we helpen. We luisteren naar het verhaal en zoeken samen naar een oplossing. De verhalen van Amersfoorters raken ons ook. Maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: bel alsjeblieft naar ons, of naar het bedrijf waarvan je de rekening niet kan betalen. Zo voorkom je dat je verder in de problemen raakt. Want hoe je het ook wendt of keert, een incasso brengt altijd kosten met zich mee, waar jij op dit moment helemaal niet op zit te wachten”, vertelt Dick van Bosveld.

*Om privacyredenen hebben we de namen van de betrokkenen aangepast. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bosveld. Meer over Bosveld ontdekken?

Bosveld

Vandaag gesloten

Databankweg 26-30, Amersfoort

Verder lezen:

Yes! We kunnen weer bloemen en kleding op de markt kopen

De Amersfoortse markt zag er afgelopen tijd een beetje kaal uit zonder de bloemen- en kledingkraam. ...

De Amersfoortse Langestraat gaat veranderen: geen rekjes, maar vlakken

Wat jammer! Pop-up kringloopwinkel in de Arnhemsestraat sluit definitief

adv.