Dit komt er in het oude V&D pand: ‘Drie winkels en woningen’
Na de V&D, Hudsons Bay en Koopman, gaan nieuwe ondernemers het in het grote warenhuis aan de Utrechtsestraat en het…
Aan het Eemplein gaat een nieuw restaurant open. Vanuit Proeflokaal Bregje kijk je uit over het plein, de Eem en fietsbrug ’t Sasje. Vanaf 1 februari gaan de deuren officieel open, maar wij mochten alvast een kijkje nemen.
“We wilden eigenlijk eerder al open, maar dat is helaas niet gelukt. Vanavond mogen we proefdraaien voor kennissen en familie, om even in te komen en vanaf morgen gaat het échte feest van start”, vertelt Lisanne Bommer, franchisenemer van het Proeflokaal in Amersfoort.
Lees verder onder de afbeeldingen >
Bregje heeft inmiddels al 27 restaurants door heel Nederland en valt onder hetzelfde concern als Rozey, La Cuba Nita, Taco Rico en Heinde en Ver. “Je eet hier een mix van Frans en Nederlands, met natuurlijk een goed biertje erbij. Daarnaast hebben we ook een aantal lekkere wijnen.”
Wil jij je gezicht in een restaurant hebben hangen? Bij het Proeflokaal is er een muur voor mensen die Bregje heten. “De meesten zijn hier een keer komen eten, of kwamen hun foto aanleveren. Dan kom je aan de muur met Bregjes te hangen.” Wil jij je foto in het restaurant hebben? Neem deze dan mee en ga een keer bij het Proeflokaal eten. Wie weet hang jij binnenkort wel aan de muur!
Lees verder onder de afbeelding >
“Bregje is een relaxed restaurant. Laagdrempelig, met een uitgebreide bierkaart. We zijn echt een proeflokaal en hebben meerdere soorten bier op tap en op fles. Die veranderen ook met het seizoen mee.” Daarnaast kun je in het weekend voor € 17,50 per persoon, en doordeweeks voor € 15,50 een driegangenmenu bestellen. “We horen vaak van mensen dat ze denken, dat kan niet goed zijn voor zo weinig. Het is grappig om diezelfde mensen vervolgens tevreden en verbaasd de deur uit te zien gaan.”
Lisanne’s favoriet is de salade geitenkaas. “Ik geniet ook van de gamba’s als voorgerecht. Onze carpaccio is een hardloper, net als de pokébowl die nu op de kaart staat. En als hoofdgerecht bestel ik het liefst de kipsaté. Die is lekker simpel, maar vooral heel erg lekker.”
In onze gids
Populaire rubrieken