Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Piet zijn palmboom is uit de voortuin gejat: ‘Ik zorg er al dertig jaar voor’

Door Roeliene Bos 23 mei 2019

Piet is er nog steeds van ondersteboven. In de nacht van 21 op 22 mei is zijn dertig jaar oude palmboom uit zijn voortuin gestolen. “Toen ik hem kocht was het een klein palmpje. Ik heb dertig jaar lief en leed in dit levende wezen gestopt en nu is hij weg.” 

Wie het gedaan heeft, weet Piet niet. Hij weet wel dat zijn buurman stemmen hoorde die nacht en de politie heeft gebeld. “Die heeft gesurveilleerd, maar ze hebben niets gevonden. Ik vraag me ook af hoe ze de palm hebben meegekregen, want de pot waar hij in zit, is behoorlijk zwaar. Hij weegt zeker tussen de honderd en honderdvijftig kilo.”

Hopen

Boos blijven om het verlies van zijn plant, wil Piet niet. “Daar heb ik alleen mezelf mee. Ik hoop gewoon dat hij terug komt en anders moet ik me erbij neerleggen.” Of hij een nieuwe palmboom wil? “Nou, dat weet ik niet hoor. Ik heb hier dertig jaar voor gezorgd. Als ik dat bij een volgende plant ook doe, dan ben ik al negentig. Ik weet wel dat ik hem niet meer bij de voordeur zou neerzetten.”

Dit is de plant

Piet hoopt van harte dat iemand de plant herkent en de politie kan tippen. “Hij is gestolen aan een rustig hofje in de wijk rond het Juliana van Stolbergpark. Ik had hem laatst gesnoeid, dus hij heeft wat minder bladeren dan op de foto.”

Lees ook:

faillissement Kluswijs

Wegafsluiting Everard Meysterweg reden voor faillissement Kluswijs

De inwoners van het Leusder- en Vermeerkwartier moeten voortaan een stukje verder voor gedegen klusa...

Hallo Westelijke Rondweg, tot ziens Restaurant Vlasakkers

Niet alleen bomen moeten wijken vanwege de komst van de Westelijke Rondweg, ook restaurant Vlasakker...
Eurovisie Songfestival onze lieve vrouwetoren

Ding-a-dong: Mathieu speelt een Eurovisieprogramma op de Lange Jan

De Onze Lieve Vrouwetoren gaat van ding-dang-dong, want beiaardier Mathieu Daniel Polak heeft een he...

Meer over

Nieuws

adv.