Daar zijn ze weer: 7 x deze Amersfoorters kom je áltijd tegen in de stad

Door Annemarie Degens 9 april 2019

Op het terras, in de winkelstraat, in de supermarkt… Je hebt van die mensen, die kom je gewoon altijd tegen, waar je ook bent. In Amersfoort hebben we ook een aantal van die usual suspects. Hoe vaak kom jij deze Amersfoorters tegen?

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Ron Jagers in een vrolijk blouseje (of oranje pak)

Foto: AD

Met groene stippels, met oranje ruitjes of gewoon in een knaloranje driedelig pak… Kunstenaar Ron Jagers komen we vrijwel altijd tegen als we een rondje door Amersfoort maken, vrolijke outfit incluis.

Mark Lijffijt op zijn bakfiets

Foto: Facebook

Een tijd geleden werd ‘ie gestolen, maar inmiddels is Mark weer herenigd met zijn favoriete vervoersmiddel waar we hem áltijd op tegenkomen: zijn bakfiets. Op de zijkant van de bak prijkt het logo van zijn bedrijf Aan het Roer, zodat hij extra herkenbaar is.

‘Straatkrant’ verkoper Remco

De straatkrant verkoopt hij niet echt, de Preview, ansichtkaarten of andere attributen wel: ‘straatkrant’ verkoper Remco. Te herkennen aan zijn geblondeerde haar, gewapend met het complimentje ‘Hey schoonheid’ en de zin ‘Help je me vandaag?’.

Die gast op z’n AirWheel

Foto: Facebook

Razendsnel zoeft hij tussen het verkeer en het winkelend publiek door: die jongen op zijn AirWheel. AirWhat? Een soort gemotoriseerde eenwieler waarmee hij supersnel door de stad manoeuvreert. Wij zijn vooral altijd doodsbang dat hij eens onderuit gaat…

Hans van Wegen en zijn rode sjaal

Foto: AD / Cees Wouda

Op de fiets, op de markt en zelfs in de sportschool… De Amersfoortse politicus Hans van Wegen kom je overal tegen en is immer te herkennen aan zijn rode sjaal.

Die accordeonist die drie nummers afwisselt

Meestal spotten we hem als we een drankje drinken op een van de terrassen op het Onze Lieve Vrouwekerkhof, maar hij begeeft zich ook op andere plekken in de stad: de straatmuzikant met zijn accordeon. Erg breed is zijn repertoire helaas niet, wij tellen zo’n drie verschillende hits, waaronder klassieker ‘When the saints come marching in’.

Inge en Harald in hun oranje jassen

Oude Kuiperij

Uiteraard hoort het bij hun werk als Stadsgids om altijd in de stad te zijn, maar Inge en Harald vallen wel écht heel erg op. Wij vermoeden dat het de combinatie van de oranje jassen, Harald’s karakteristieke stem en Inge’s petje is waardoor we altijd meteen weten dat het stel in de buurt is.

Ook opvallend in Amersfoort…

Observatie: opvallend veel horeca-ondernemers in Amersfoort zijn kaal

Werken in de horeca kan ontzettend stressvol zijn. Lange dagen, personeelstekorten, zere voeten van ...

Observatie: áls ze haar hebben, hebben Amersfoortse horecaondernemers ook goed haar

9 x deze opvallende Amersfoortse huizen kent echt iedereen

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.