Oh no, San Marco aan de Leusderweg is weg: ‘Ik moest te veel compromissen sluiten’

Door Roeliene Bos 19 februari 2019

Wordt het eindelijk lente, verdwijnt ijssalon San Marco aan de Leusderweg. We konden het zelf ook niet geloven toen we de foto’s van een lege ijssalon op Funda Business zagen staan. “Ik moest te veel compromissen sluiten met twee zaken”, vertelt eigenaar Gian Maria. 

Vorig jaar maart hakte hij de knoop door: de vestiging van San Marco aan de Leusderweg zou de lente erop niet meer opengaan. “Ik heb tot aan de kerst getwijfeld of het de goede keuze was, maar toen ik begon met leeghalen voelde ik rust. Ik heb geen spijt. Ik was te veel aan het rennen en het vliegen en ik word er ook niet jonger op.”

Meer achter de toonbank

vacatures

De vestiging aan de Langestraat blijft wel open. Sterker nog, daar zal Gian Maria nu vaker te vinden zijn. “Hoe meer zaken je hebt, hoe groter de kans is dat je je identiteit verliest. Ik was niet meer zo vaak in de zaak te vinden en mensen willen toch graag je gezicht zien. Dat voelt vertrouwd.” Het belangrijkste vindt Gian Maria dat hij nu meer tijd heeft om de kwaliteit van het ijs te waarborgen. “Nu kunnen we onze grenzen gaan verleggen en cacao halen uit bijvoorbeeld Peru in plaats van Mexico. Of meer doen met suikervrij ijs. Ik ga me sterk maken op de Langestraat.”

Drukte

Na vijftien jaar ijsscheppen is er definitief een einde gekomen aan de ijssalon aan de Leusderweg. “Ik verwacht niet dat honderd procent van mijn klanten nu naar de Langestraat loopt, maar als het vijftig procent is, dan is het ook al goed. Nu staat er daar op veel dagen ook al een enorme rij voor de toonbank”, aldus Gian Maria. “Ik wil dat mensen me weten te vinden vanwege de kwaliteit, niet omdat ik ze verleid heb met mooie verhalen. Al die mensen kiezen er zelf voor om te wachten tot ze een ijsje kunnen halen, en zo moet het ook zijn.” Die drukte gaat eind volgende week weer van start, als de ijsmaker weer in Nederland is. “Ik verwacht vrijdag 1 of zaterdag 2 maart weer helemaal klaar te zijn.”

Meer over

Nieuws

adv.