Nieuwsoverzicht: dit gebeurde er afgelopen weekend in Amersfoort

Door Roeliene Bos 13 november 2017

Het is weer maandag, tijd voor een nieuwsoverzicht. De elfde van de elfde ging ook in Amersfoort niet ongemerkt voorbij en een zeventienjarige Amersfoorter redde een moeder en kind uit het water.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Carnaval ging van start

Heel groots werd het begin van het carnavalsseizoen niet gevierd in de Amersfoortse binnenstad, maar als je zaterdag toevallig buiten liep, heb je ongetwijfeld muziek gehoord. Societe aMusicale Neuzenvreugde was onder meer op de Groenmarkt om het publiek te vermaken met wat vrolijke noten.

Amersfoort is een held rijker

Toen de zeventienjarige zwemmer Milan ten Broek een auto het water in zag rijden, twijfelde hij geen moment. De Enschedese Jolanda ter Weele en haar tweejarige dochtertje Emi werden door de Amersfoortse held uit het water gevist. “Ik heb onmiddellijk die deur open gemaakt, zodat zij eruit kon”, zei hij tegen het AD.

Eigenaar Amicitia Koopgoot voor de rechter

Foto: AD / Istvan Kövi

De muziek in de Koopgoot speelt nog altijd, maar de ondernemers zijn ver te zoeken. Het AD meldt dat Zegwaard BV, de eigenaar en verhuurder van de koopgoot, op 30 januari voor de rechter moet verschijnen vanwege zijn rol in het faillissement van Amicitia Food Village. Er wordt onderzocht of de bedenksters van het foodcomplex zich schuldig hebben gemaakt aan onbehoorlijk bestuur.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws