Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe plek voor je stalen ros: er komt een fietsenstalling onder het station in Amersfoort

Door Janine Guijt 5 december 2019

Parkeer jij je fiets regelmatig op het station? Dan hebben we goed nieuws voor je: Amersfoort krijgt een parkeerkelder voor 5200 fietsen onder het station in Amersfoort. 

Rolband

De nieuwe ondergrondse parkeerplaats krijgt twee ingangen: een aan de kant van het Smallepad en een vanaf het Stationsplein. Om het hoogteverschil vanaf het plein te overbruggen, komt er een soort rolband. Wanneer de kelder precies opengaat, is nog niet bekend. Wel zul je als stationsbezoeker in de loop van volgend jaar iets van de werkzaamheden merken: de fietsenstallingen op het Sationsplein zullen dan waarschijnlijk verdwijnen, zodat er ruimte ontstaat voor het aanleggen van kabels en leidingen.

Zitjes, groen en misschien wel water

De fietsenstalling is onderdeel van een serie vernieuwingen rondom het stationsgebied. “Op de plek van de huidige fietsenstallingen kunnen terrassen komen, zitjes in het groen en misschien zelfs water”, zei verkeerswethouder Hans Buijtelaar eerder in het AD. Tot slot wordt de Stationsstraat richting het centrum aangepakt. Hier lees je er meer over:

fietskelder station amersfoort

Het stationsgebied van Amersfoort wordt volgend jaar aangepakt

Als alles goed gaat, kan in 2020 worden begonnen met de herinrichting van het stationsgebied in Amer...

Bron: AD Amersfoortse Courant

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.