Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe mannetjesleeuw Ramzes is gearriveerd in de Amersfoortse dierentuin

Door Juliette Schmitt 30 juni 2020

De leeuwinnenzussen Zaila en Sabi in DierenPark Amersfoort, krijgen vanaf deze week gezelschap van een imposante mannetjesleeuw. Zijn naam is Ramzes en hij komt uit een dierentuin in Slowakije. De twee dames en Ramzes bekijken elkaar nu nog van een afstandje, maar daar komt binnenkort verandering in. 

“Binnenkort zijn ze samen in het verblijf te zien”, vertelt dierverzorger Marc Belt. Volgens de roofdierverzorger heeft de vijfjarige Ramzes een imposante bos manen en een zelfverzekerde brul. “Hij en de leeuwinnen hebben elkaar vanaf een afstandje al goed geobserveerd. Op die manier kunnen ze aan elkaar wennen. Zodra wij zien dat ze er klaar voor zijn, laten we ze samen toe in het buitenverblijf”, aldus Marc.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: DierenPark Amersfoort

Leven in een groep

Van alle katachtigen zijn leeuwen de enigen die in een groep leven. “Zo’n groep bestaat uit vrouwtjes, waarbij de man af en toe wisselt”, legt Marc uit. In januari overleed Ramzes zijn voorganger in de Amersfoortse dierentuin. Gelukkig reageren Zaila en Siba goed op de nieuwkomer. De Amersfoortse dierentuin verwacht dan ook dat de ontmoeting in het buitenverblijf goed verloopt. Als je de nieuwe mannetjesleeuw vast wil bewonderen, dan moet je hem nu nog even opzoeken in zijn binnenverblijf. Wanneer de kennismaking goed verloopt, kun je hem samen met de zussen bewonderen in het buitenverblijf. 


Meer over DierenPark Amersfoort ontdekken?

DierenPark Amersfoort entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Bekijk meer:entertainment

Verder lezen:

Helaas: olifant Indra krijgt toch geen kalfje

Afgelopen vrijdag -12 juni 2020- heeft DierenPark Amersfoort een uitgebreid onderzoek uitgevoerd bij...

Verliefd chinchillastel zoekt nieuw huisje

Lief! Luiaard Floor kan op eigen benen staan en verlaat ouderlijk huis

Superschattig! Mini-ezeltje geboren in DierenPark Amersfoort

Meer over

Dieren Nieuws

adv.