Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen: dit verandert er in Amersfoort

Door Anne-Meike van den Berg 5 december 2019

Vanaf zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in van de NS en dat betekent dat er een aantal dingen verandert op het spoor. Ook de dienstregeling van Syntus Utrecht, de lokale busdienst in Amersfoort, ziet er vanaf 15 december anders uit. We hebben de belangrijkste veranderingen in Amersfoort voor je op een rij gezet.

Dienstregeling 2020 NS

De NS kondigt de wijzigingen aan als de nieuwe dienstregeling voor 2020, maar de veranderingen gaan dit jaar, op zondag 15 december 2019, al in. Dit zijn de belangrijkste veranderingen op het spoor in Amersfoort:

  • Station Amersfoort heet voortaan Amersfoort Centraal.
  • Tussen Amersfoort Centraal en Utrecht Centraal gaan zes Intercity’s per uur rijden in plaats van vier. Deze twee extra Intercity’s rijden in Utrecht door naar Den Haag Centraal.
  • Tussen Harderwijk, Nijkerk en Amersfoort gaan extra treinen rijden: vier keer in de ochtendspits richting Amersfoort Centraal en vier keer in de avondspits richting Harderwijk. Op Amersfoort Centraal sluiten deze extra treinen aan op de Intercity’s naar Utrecht Centraal en Schiphol Airport.
  • In de spits kunnen reizigers tussen Deventer/Apeldoorn en Amsterdam Centraal op Amersfoort Centraal aan de overkant overstappen waardoor de reistijd naar Amsterdam Centraal gelijk blijft.

Hier lees je meer over de nieuwe dienstregeling van de NS.

Nieuwe dienstregeling voor de bussen in Amersfoort

Ook de dienstregeling van de bussen in Amersfoort verandert. De belangrijkste verandering is dat de routes van de Amersfoortse stadslijnen 8, 9 en 19 wijzigen. Reizigers kunnen vanuit de wijken op deze manier sneller op het station en in het centrum zijn. Hier vind je per buslijn wat er allemaal verandert in de nieuwe dienstregeling.

Lees ook:

De Kamp Amersfoort

De Kamp wordt autoluw: dit gaat er veranderen

De Kamp wordt volgend jaar voor een groot deel autovrij. Het hoort allemaal bij de plannen voor een ...

Nieuwe plek voor je stalen ros: er komt een fietsenstalling onder het station in Amersfoort

Nooit meer file of gratis OV in Amersfoort? Geef hier je mening

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.