Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw: ruilpunt voor kinderkleding bij Speeltuin Kruiskamp

Door Charella Hulsbosch 28 mei 2018

Kinderen groeien als kool, maar wat doe je met kleding waar je kids niet meer in passen? Ruilen natuurlijk, dat dachten Claudia Boom, Suus Wezenberg en Esmee van Westerlaak in ieder geval. Zij starten een ruilpunt voor kinderkleding.

In heel Nederland zijn ruilpunten van KrijgdeKleertjes waar ouders bij vrijwilligers hun kinderkleding kunnen ruilen. Vanaf 4 juni aanstaande is er in Amersfoort ook een ruilpunt, elke eerste maandag van de maand.

Ruilpunt voor kinderkleding

De ruilavonden vinden plaats in Speeltuin Kruiskamp. Van 19.00 tot 21.00 uur kunnen ruilers er terecht om kleertjes in alle kindermaten te ruilen. Wat je moet doen? Een volle tas (gewassen) kleertjes meebrengen om te ruilen, daarvoor krijg je een volle tas geruilde kleertjes weer mee naar huis. Alleen doneren mag ook.

‘De kleertjes van je kinderen zijn vaak nog goed voor een tweede ronde’

De Amersfoortse vrijwilligers kunnen in ieder geval niet wachten: “Wanneer kinderen uit hun kleertjes zijn gegroeid, zijn deze kleertjes vaak nog steeds goed voor een tweede, een derde en soms zelfs een vierde ronde! We kijken erg uit naar de opening en hoop veel andere ouders uit de wijk te bereiken met ons initiatief. Op die manier zijn we met zijn allen duurzaam en tegelijkertijd samen gezellig bezig.”

Wanneer?

Actuele openingstijden van het ruilpunt in Amersfoort zijn te vinden op de facebook.

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.