Woohoo: Amersfoort krijgt deze zomer een culinair filmfestival

Door Charella Hulsbosch 11 juli 2018

Foodies opgelet: Amersfoort krijgt een culinair filmfestival. Het beste eten, in combinatie met super goede arthouse films. Klinkt dat niet awesome?

Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september wordt de industriële Prodentfabriek in Amersfoort omgetoverd voor een culinair filmfestival: CineKantine. Het festival staat geheel in het teken van films met een artistiek karakter, gerechten die geïnspireerd zijn op de authentieke barretjes en restaurants die je in de sfeervolle straatjes waar ook ter wereld tegenkomt.

Culinair filmfestival CineKantine

Het nieuwe event in Amersfoort is een samenwerking tussen Filmtheater De Lieve Vrouw en De Prodentfabriek. Jimmy Bakker, van De Prodentfabriek, licht alvast een tipje van de sluier op: “CineKantine is zo’n initiatief waarin we het publiek een weekend lang toffe films willen laten zien. Daarnaast kunnen onze bezoekers tijdens deze drie dagen bijzondere gerechten van de menukaart proeven en delen. Wat ons betreft sluiten we de avond dansend af hier in de productiehal van de voormalige Prodentfabriek.”

Het programma

Naast culinaire en filmische hoogstandjes maakt het Amersfoortse Poppodium FLUOR de komende weken de line-up compleet met live-muziek en dj’s. De dagelijks wisselende hoofdfilm, die tot op de avond zelf een verrassing blijft, belooft een feest voor het oog en food for thought. Een prijswinnende, maar nog relatief onbekende arthouse-parel om je vingers bij af te likken. Wij zijn benieuwd!

Start kaartverkoop

De kaartverkoop start vrijdag 13 juli 13.13 uur op deze website. Een kaartje kost in de voorverkoop €14,50 en €16,50 aan de deur. Eten kan de avond zelf met zowel pin als cash worden betaald.

Lees ook:

Gaypride Amersfoort

Dit zijn de leukste dingen om te doen in juli

Zon, zee en strand: we hebben het allemaal deze maand in Amersfoort. Chil jij liever op Emiclaer on ...
Foto's Lepeltje Lepeltje

Dit zijn alle festivals in Amersfoort in 2018

Het festivalseizoen staat voor de deur! Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de festivals in ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.