Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor alle handige harry’s: bouwkringloop KLUS is vanaf nu open

Door Charella Hulsbosch 15 december 2017

Goede spullen hoeven niet meer weggegooid te worden. Tweedehands tegels, schroeven, deuren, platen en allerlei andere soorten bouwmaterialen kun je brengen en kopen bij KLUS.

Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden heeft de afgelopen tijd flink aan de weg getimmerd om het Amersfoortse pand goed onder handen te nemen. De ruimte die daarbij vrij is gekomen, is nu voor bouwkringloop KLUS. Bouwmateriaal een tweede leven geven, heeft de toekomst en met de opening van KLUS is Amersfoort in Nederland koploper op dit gebied.

‘Eigenlijk vindt iedereen het niets dat materialen worden weggegooid’

Het idee voor het concept van de Bouwkringloop komt van Amersfoorters Bas Slager en Gijsbert Jansen, zij zijn al een paar jaar bezig in de bouw om meer bouwmateriaal ‘circulair’ te gebruiken in nieuwbouwprojecten. Bas: “Het is wel heel mooi om te zien dat eigenlijk iedereen het maar niets vindt dat mooie materialen worden weggegooid: ‘weggooien is toch zonde?’ zeggen bijna alle betrokkenen in de bouw.”

Foto: Henry Krul

KLUS

Of je nu een kleine of grote klus hebt, de bouwkringloop is vanaf vandaag the place to be. En niet alleen voor de pro’s, ook de handige Harry’s uit doodgewone Amersfoortse gezinnen zijn welkom.


Meer over KLUS ontdekken?

KLUS bouwmarkten

Geopend10:00 - 18:00

Zwaaikom 21, Amersfoort

Bekijk meer:bouwmarkten

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.