Robert wil Rock City Brewpub openen in Amersfoort: ‘We gaan ambacht laten zien’

Door Charella Hulsbosch 13 juli 2018

Het nieuws dat Rock City Brewing een bierbrouwerij opent met brewpub zal je niet ontgaan zijn, maar wist je ook dat die brewpub een heel tof restaurant wordt? Wij spraken chef-kok Robert Oosterhuis.

Robert Oosterhuis is een jonge, ambitieuze chef die al veel keukens van binnen zag. Ja, dat koken zat er al vroeg in. “Ik was altijd degene die voor iedereen kookte tijdens de studietijd. Met zijn allen eten, heel gezellig”, legt hij uit. In de zomer van 2012 haalde Robert zijn diploma op. Zijn tijd als rechtenstudent zat erop, tijd voor de volgende stap.

Opleiding in Londen

Robert vertrekt naar Engeland om daar een hoog aangeschreven koksopleiding te volgen. In één jaar transformeert hij van rechtenstudent tot kok. “Het was een heftige tijd. Ik moest om zes uur opstaan, zodat ik om half acht op school was in een gestreken uniform. De meeste dagen was ik tot middennacht aan het werk naast mijn studie”, vertelt hij. Zes jaar later kan hij zeggen dat hij heeft gewerkt in verschillende restaurants met een Michelin-sterren, maar net zo trots vertelt hij dat hij chef-kok was bij restaurant RAUW.

En juist dat restaurant zit straks aan de overkant van Robert’s eerste restaurant: Rock City Brewpub. “Dineren op het industrieterrein is niets nieuws, maar hier gaan we samen met RAUW en Weber echt een hotspot van maken.”

Langzaam garen

Met hotspot bedoelt Robert ook écht hotspot, hij is namelijk gek op ambachtelijke technieken. “We gaan langzaam garen op een barbecue. Ik ga mooie dingen maken, met relatief simpele ingrediënten”, zegt de chef. Het leuke van deze ‘stoere, eigenwijze keuken met veel smaak’? Je kunt straks zowel een burger komen eten, of aanschuiven voor een gastronomische ervaring in de vorm van een drie-, vier- of vijf-gangen diner. Met, hoe kan het ook anders, bijpassend bier bij elk gerecht.

Zo’n gastronomische ervaring klinkt heel chique. Maar dat valt best mee, zegt de man die zelf geen overhemd meer aantrekt als hij naar een sterrenrestaurant gaat. Robert: “Ik geloof in social dining op niveau, maar het moet wel toegankelijk zijn. Als jij drie gangen wil eten op slippers en in een korte broek, prima. Het draait om het eten, drinken en de beleving.”

Chef Robert Oosterhuis en brouwer Koen Overeem. Foto: Charella Hulsbosch

‘Het is net een schilderij’

Wij kunnen die overheerlijke geroosterde kippetjes en langzaam gegaarde pulled pork al bijna ruiken! Maar Robert heeft nog wel wat hulp nodig, daarom is er een crowdfunding gestart. “Als wij straks open gaan en de brouwerij ook open is, dan wordt het hier één groot spektakel. Je zit hier letterlijk tussen de ketels te eten en tegelijk zie je mij zweten in de keuken. Het is net een schilderij”.

  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.