Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Holy smokes! Je gelooft nooit hoeveel het voormalige Restaurant Spui is veranderd

Door Roeliene Bos 1 maart 2019

Onze mond viel letterlijk open toen we van Saskia en Pim Spek een tour door hun restaurant WestSingel kregen. Ze namen vorig jaar het voormalige restaurant Spui over en hebben waanzinnig veel veranderingen doorgevoerd. Niet alleen het interieur is volledig nieuw, ook het concept dat ze gaan uitvoeren kennen we nog niet in Amersfoort. Zo staat er onder meer een chef’s table ín de keuken, zodat je alles van heel dichtbij kunt meemaken. 

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Een ding herkenden we nog wel: barman Jorit Frijling. Vorig jaar was hij nog barman van de week en droomde hij van een plek waar hij uitgebreid cocktails kon shaken. Die droom is in ieder geval uitgekomen, maar daar vertellen we je straks alles over. First things first. 

Het concept

Frituur? Dat kennen ze niet bij WestSingel. “Geen frietjes, geen tournedos, al die standaard dingen hebben we niet”, vertelt chef-kok Pim. “Al het rundvlees dat we serveren komt van de Hollandse dubbeldoelkoe. We zijn laatst met al het personeel naar het slachthuis geweest, zodat we precies weten waar het vlees vandaan komt. Iedereen die aan je tafel staat, weet alles over de gerechten.” Dat geldt ook voor de wijnen, waar zijn vrouw Saskia de leiding over heeft. “In al onze wijnarrangementen zitten wijnen van tussen de € 4,50 en € 6,50. Kost het meer? Dan vertellen we je dat gewoon. We houden absoluut niet van verborgen kosten.”

Geen menukaart

De chef’s table, die in de keuken staat. Je betaalt per stoel.

Minstens zo bijzonder is het gebrek aan een menukaart. Bij WestSingel vertel je simpelweg wat je wil eten. “Je vertelt aan tafel hoeveel gangen je wil en waar je absoluut geen of juist wel zin in hebt”, vertelt Saskia. “Stel je voor dat je alleen rode wijn drinkt, dan maken we gerechten die daarbij passen. Ieder menu is dus op maat.” Hoeveel gangen je neemt, maakt voor de hoeveelheid eten overigens niet uit. “Hoe meer gangen, hoe kleiner de porties en andersom. Je gaat dus altijd met een volle buik naar huis.” Het dineren gebeurt in het restaurant, chique aangekleed met linnen tafelkleden. En wil je even wachten op de rest van het gezelschap of genieten van een hapje streetfood met een biertje? Dan kruip je gewoon in de hippe lounge. “Het pand heeft verschillende categorieën. Iedereen kan hier eten, van student tot zakenman”, vertelt Pim trots.

Het grote geheim

Foto: Annemarie Degens

En zo komen we eindelijk weer bij Jorit uit. Als je die wil vinden, moet je namelijk naar beneden en de zogenaamde speakeasy in. “Daar kom je alleen in als je reserveert of als je een code krijgt van je vrienden die er al zitten. Je weet van tevoren nooit hoeveel mensen er zijn, dat maakt het exclusief.” Natúúrlijk mochten wij even spieken en we delen de foto’s graag met je. Zoals we al zeiden: het hele pand is enorm verbouwd. Om met de woorden van Pim te spreken: “Mocht het toch nog fout gaan, kunnen we in ieder geval een bouwbedrijf beginnen.” Vanaf woensdag 13 maart kun je reserveren.

De foto’s:

Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Foto: Annemarie Degens
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.