Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Proost! Amersfoort krijgt er een nieuwe wijnwinkel bij

Door Anne-Meike van den Berg 26 februari 2019

Ben jij dol op wijn? Dan hebben we goed nieuws voor je: in maart openen de deuren van wijnwinkel Grandi Vini aan de Utrechtseweg. De zaak wordt gerund door Bernard Tesink, de voormalig eigenaar van sterrenrestaurant De Burgemeester in Linschoten.

Tussen de speciaalzaken

Eigenlijk had Bernard helemaal geen plannen om een nieuwe zaak te openen. Hij was druk zat met de vestiging van Grandi Vini in zijn woonplaats Oudewater en nog twee andere horecabedrijven. Maar toen de pandeigenaren van Utrechtseweg 62 hem benaderden, begon het toch te kriebelen. “Toen ze me belden dacht ik: ik ga toch even kijken. Toen zag ik dus al die mooie speciaalzaken bij elkaar. Een slager, bakker, bloemist en nog veel meer. Je hoeft niet eens naar de supermarkt, want je kunt hier van alles halen. Ik dacht: als het ergens moet lukken, is het hier. Grandi Vini past er heel mooi tussen”, vertelt Bernard aan het AD.

Tekst loopt door onder de foto

grandi vini amersfoort
Wijngek Bernard Tesink. Foto: Cees Wouda / AD

Grandi Vini Amersfoort

Er is dus al een vestiging van Grandi Vini in Oudewater. De nieuwe zaak in Amersfoort gaat hier op lijken. Bernard: “Goede wijn verkopen is het uitgangspunt. Klinkt logisch, maar er wordt veel ellende verkocht. Grandi Vini is een zaak waar iedereen zijn wijn moet kunnen halen. We verkopen alledaagse drinkwijnen vanaf 5 euro en hebben een uitgebreide selectie tot 10 euro. Voor de liefhebbers hebben we ook heel bijzondere wijnen. In onze winkel komt een keldertje, onze schatkamer met pareltjes. Ik wil hier wijnhuizen uitnodigen die dan over hun producten vertellen.”

Lees meer over dit nieuws op de site van het AD.

Lees ook:

Dat wordt reserveren: 8 x de best scorende Amersfoortse restaurants op Iens.nl

Iens.nl gaat sinds 18 februari door het leven als TheFork.nl, maar deze naamswijziging verandert nie...

Deze Amersfoortse restaurants doen mee aan de Vegetarische Restaurantweek

Voor de visliefhebbers: 5 x hier eet je de lekkerste vis in Amersfoort

Yes! Het eerste Ethiopische restaurant van Amersfoort is open en zo ziet het eruitMeer over Grandi Vini ontdekken?

Grandi Vini

slijterijen

Utrechtseweg 62, Utrecht

Bekijk meer:slijterijen

  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.