Nieuw in Kruiskamp: een kledingwinkel met pareltjes uit Istanbul

Door Roeliene Bos 12 maart 2019

Emine Öz Semerci stond al in menig winkel in de Amersfoortse binnenstad achter de toonbank en dit jaar opende ze haar eigen kledingwinkel: Leydiz Boutique. “Toen we hoorden dat we het pand kregen, zijn mijn vriendin en ik als de wiedeweerga naar Istanbul gevlogen voor inkopen. Op 12 januari gooiden we de winkel voor het eerst open en we zijn nog aan het kijken wanneer we de officiële opening doen.” 

De van oorsprong Turkse Emine kreeg het idee om een eigen kledingwinkel te openen nadat ze besloot meer met haar geloof te gaan doen. “Ik heb jaren in verschillende winkels gewerkt, maar daar werd het eigenlijk niet geaccepteerd dat ik een hoofddoek wilde dragen. Ik raakte voor het eerst in mijn leven werkloos, werd zwanger, kreeg een kindje en ik wilde weer aan de bak. Ik was met mijn beste vriendin aan het kletsen over het openen van een kledingwinkel en van het een kwam het ander.”

Fashion

Volgens Emine is Leydiz Boutique een uniek zaakje in de stad, gericht op de ‘geklede vrouw’. “Hiervoor was het een soortgelijke winkel, maar dan gericht op vrouwen van 50+. We zijn wat hipper en moderner en richten ons grofweg op vrouwen van achttien tot veertig jaar.” Wat je er zoal vindt? Tunieken die wat langer vallen, kleding waarin je je billen kunt verbergen, avondjurken voor bruiloften en speciale gelegenheden, noem het maar op. “In het Arabisch noem je het hijab, wat gekleed betekent. De hijab doet qua fashiontrends echt niet onder voor de mainstream mode”, aldus Emine. “Er zijn heel grote catwalkshows voor dit soort kleding, ook hier in Nederland.”

Veel vraag

Haar inkopen doet Emine dus in Istanbul, waar ze een paar keer per jaar heen gaat om de trends bij te houden. “Er is ontzettend veel vraag naar dit soort kleding, ook in Amersfoort. Vooral Kruiskamp is een hele multiculturele wijk. Toen ik gekleder over straat wilde, merkte ik hoe moeilijk het was om kleding te vinden die bij mijn nieuwe levensstijl paste. Ik moest altijd naar Amsterdam of Rotterdam. Dat we in Amersfoort nu ook zo’n winkel hebben, is dus een gat in de markt.” Verschillende culturen weten het zaakje inmiddels te vinden en wat Emine betreft wordt dat de komende tijd alleen maar meer. “En ook Hollandse vrouwen zijn van harte welkom!”


Meer over Leydiz Boutique ontdekken?

Leydiz Boutique

Nu open10:00 - 18:00

Neptunusplein 79, Amersfoort

  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.