Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe hotspot in Amersfoort: Noodles by MoMi opent binnenkort

Door Juliette Schmitt 12 maart 2020

De zusjes Chip en Chi, ook bekend van Pokélicious in Amersfoort, openen op zondag 15 maart een spiksplinternieuw restaurant aan de Arnhemseweg 9. Niet alleen het restaurant is nieuw in Amersfoort, ook het concept zijn wij nog niet eerder tegen gekomen. “We zijn one of a kind in Amersfoort”, vertelt eigenaresse Chi.

Waarom Noodles by MoMi one of kind is? “In Amersfoort hebben we geen noodle restaurant waar met pure en verse ingrediënten wordt gewerkt. Het gaat eigenlijk om de bouillon, waar de noodles soms wel drie of vier uur in liggen te trekken”, legt Chi uit.

Noodlesoep is in Azië enorm populair. En de zusjes Chip en Chi begrijpen wel waarom. “Het is lekker en heel gezond. De ingrediënten zijn allemaal heel vers en je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vegetarische soep, een soep met vlees of met vis”, zegt Chi.

Momo en Mimi

“We waren op zoek naar een catchy naam. Thuis hebben we twee kleine hondjes. Die heten Momo en Mimi. Het zijn Pomeriaantjes. Omdat het samen wel lekker bekt, hebben we gekozen voor Noodles by MoMi”, zegt Chip.

“We vonden het ook belangrijk dat mensen bij Noodles by MoMi gelijk Pokélicious herkennen. Het rondje in het logo is hetzelfde, alleen is die bij Pokélicious groen en hier rood.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Noodles by MoMi (De hondjes Mimi en Momo)

Een nieuw concept

Hoe ze samen een heel nieuw concept moeten opstarten, weten de zusjes Chip en Chi wel. In 2017 openden ze Pokélicious in hetzelfde pand waar ze nu Noodles by MoMi starten. “Met Pokélicious zijn we inmiddels verhuisd naar de overkant, maar in 2017 zijn we in dit pand begonnen. Het pand is van dezelfde verhuurder als waar wij met Pokélicious zitten. We waren wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. We beginnen klein en misschien kunnen we later, net als met Pokélicious, verder uitbreiden”, zegt Chi.

Zusjes in de keuken

Het nieuwe restaurant heeft 24 plaatsen en de twee zussen beginnen samen in de keuken. Alle gerechten hebben ze al een keer gemaakt en natuurlijk ook zelf geproefd. “In het begin moeten we zelf een beetje aftasten hoe alles gaat lopen. Daarom beginnen we met de standaardkaart en wellicht kunnen we later uitbreiden, zodat mensen zelf gerechten kunnen samenstellen”, legt Chi uit.

De gerechten zijn volgens de zusjes niet makkelijk om te maken. Vooral het gerecht met speciale Japanse spek, behoeft behoorlijk wat vakmanschap. “Het zijn een soort ronde stukjes spek, die worden ingebonden in een saus. Dat is een lastig gerecht om te maken, maar wel heel erg lekker”, zegt Chi.

Samen kijken ze er naar uit om vanaf zondag in de keuken te staan. “Natuurlijk hebben we af en toe wel eens kibbeldagen, maar dat heb je ook met collega’s als je geen zussen van elkaar bent. Ik denk dat je dat altijd wel hebt als je vijf dagen in de week met elkaar samenwerkt”, zegt Chip. “We beginnen gewoon rustig en hopen dat het in het begin nog niet helemaal volstaat, zodat we aan alles kunnen wennen”, vult Chi aan.

Officieel opent Noodles by MoMi pas zondag, maar wij kregen vast een sneak peak van het interieur

Gratis drankje

Op zondag 15 maart opent Noodles by MoMi officieel om 12.00 uur. De hele maand maart krijg je bij wijze van openingsactie een gratis drankje bij elke bestelling van minimaal €10,-. Bij Noodles by MoMi wordt er net als bij Pokélicious geen alcohol geschonken. “Dat is een bewuste keuze, omdat we graag alles zo gezond mogelijk willen houden”, leggen de zussen uit.

Vanaf zondag kun je bijna elke dag terecht bij Noodles by MoMi. Behalve op dinsdag, dan is het restaurant gesloten. Doordat er maar 24 zitplekken zijn, is het niet mogelijk om te reserveren.


Meer over Noodles by Momi ontdekken?

Noodles by Momi restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 21:00

Arnhemsestraat 9, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees meer: 

Hardlopen combineren met yoga? Het kan binnenkort in Amersfoort

Misschien denk je wel: hardlopen en yoga, wat een vreemde combinatie. Maar eigenlijk blijken die twe...

Vega’s opgelet! Peter&Selie is open en dat is top voor jullie

Olé! De nieuwe tapasbar Tres opent binnenkort

Amersfoort krijgt eerste kattencafé: ‘Kat en Koffie’

  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.