Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vega’s opgelet! Peter&Selie is open en dat is top voor jullie

Door Juliette Schmitt 13 februari 2020

Op 5 februari 2020 openden Lynn en Ton de deuren van hun gloednieuwe restaurant Peter&Selie. Het restaurant is te vinden in het monumentale oude burgemeestershuis in de Koestraat. Na acht maanden heel hard klussen, was het eindelijk zover voor Lynn en Ton; hun nieuwe restaurant in Amersfoort is een feit.

“De keuken hebben we bijna helemaal zelf verbouwd”, zegt Ton trots. “Het is hartstikke leuk om zoveel zelf te doen. Dan is het nog een beetje extra van onszelf”, voegt hij daar aan toe.

De verbouwing heeft acht maanden geduurd en liep niet altijd helemaal zoals gepland. “Op het laatst was het wel spannend of we onze deadline gingen halen”, vertelt Lynn. “We wilden gewoon echt op 2 februari 2020 de openingsreceptie geven en van die datum wilden we ook echt niet afwijken”, zegt ze lachend.

Tekst loopt door onder de foto 

foto: indebuurt Amersfoort

Heerlijk groen

Met de nodige problemen – zoals een oven die niet op tijd geleverd kon worden – is het Lynn en Ton toch gelukt om de eerste gasten te verwelkomen. Dat het restaurant splinternieuw is, ruik je nog een beetje als je binnenkomt.

Het restaurant is licht en groen. De vloer is flink opgeschuurd en in de lak gezet. De lambrisering is in een mooie kleur groen geschilderd. De vrouw van Ton en de moeder van Lynn zijn hard aan de slag gegaan met macramé. Plantjes hangen in het touwen handwerk en aan bamboe buizen door het hele restaurant.

Niet alleen de inrichting van Peter&Selie is groen. De gerechten die de keuken verlaten, zijn ook zo groen mogelijk. “We werken alleen maar met verse producten en hebben meerdere vegetarische gerechten op de kaart staan”, zegt Ton. “Wij misten allebei in Amersfoort; dat je ergens meerdere vegetarische gerechten op de kaart hebt staan. Vaak houdt het toch wel een beetje op bij een salade, of een pastaatje met overgebleven groenten uit de keuken. Dat pakken wij helemaal anders aan. Vegetariërs kunnen bij ons uit meerdere gerechten kiezen”, legt Lynn uit.

Tekst loopt door onder de foto

foto: indebuurt Amersfoort

Samenwerken

Lynn en Ton werken al heel wat jaartjes samen. “Ik heb ooit gesolliciteerd en gewerkt in het eerste restaurant dat Ton had”, zegt Lynn. Samen werkten ze jaren later in de keuken van restaurant Brasserie Dichtbij aan de Arnhemsestraat. Twee jaar geleden verkocht Ton het restaurant en Lynn bleef nog even hangen, bij de nieuwe eigenaar. Tot ze samen op een dag vanuit de parkeergarage op het leegstaande pand in de Koestraat stuitten.

“Ik wilde eigenlijk geen nieuwe horecazaak meer, maar opeens begon het toch te kriebelen”, vertelt Ton. “We hebben samen heel veel panden bekeken, in allerlei steden en dorpen. We zijn zelfs bij campings en snackbars gaan kijken”, vertelt Lynn. “En toen liepen we samen tegen dit prachtige pand aan. Het stond al een tijdje leeg. We hebben contact opgenomen met de horecaverhuurder en hij was gelijk enthousiast over onze ideeën”, legt Ton uit.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort

Perfectionistisch en gastvrij

Zowel Lynn als Ton geven beiden toe dat ze flink perfectionistisch zijn. Alles is dan ook tot in de puntjes geregeld. En een volledig volle zaak draaien doen ze voorlopig nog even niet. “Gezellig druk is helemaal prima en dat hebben we de afgelopen twee weken ook al meegemaakt, maar we gaan niet het hele restaurant volproppen tot er niemand meer bijpast. Service en gastvrijheid staan bij ons heel hoog in het vaandel en in het begin moeten wij ook nog onze eigen routine krijgen. Voor ons is alles ook nog nieuw”, vertelt Ton.

“We willen het graag perfect doen voor de gasten. Zij moeten zich bij ons welkom voelen. We willen dat hier een gemoedelijke en laagdrempelige sfeer hangt. En dat begint al bij de juiste begroeting als ze binnenkomen. Als het te druk is, kun je die speciale aandacht niet verdelen en dat willen we niet uitstralen naar onze gasten”, legt Ton uit.

Vega, vis, vlees en kaasfondue

“We snappen elkaar in ieder geval goed en hebben dezelfde humor”, vertelt Lynn. “En ja, daar komt ook een beetje de naam vandaan”, zeggen ze beiden hard lachend. “We wilden een naam die blijft hangen, waar een grapje in zit en waar mensen het meteen over hebben”, zegt Ton. “Sommige gasten vragen: ‘ben jij soms Peter?’ En dan is het ijs gelijk gebroken”, zegt hij lachend.

“En peterselie is heel gezond”, zegt Ton. In de keuken wordt met verse producten gewerkt. “Wij vinden het belangrijk dat vegetariërs meer keuze hebben dan in andere restaurants, maar iemand die graag een lekker stukje vlees of vis eet, moet ook bij ons terecht kunnen”, legt Ton uit. “Je kunt bij ons ook kaasfonduen. Dat is gewoon heel gezellig tafelen, met een pannetje en lekkere hapjes, groenten en brood erbij”, zegt Lynn.


Meer over Restaurant Peter&Selie ontdekken?

Restaurant Peter&Selie restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Koestraat 9 , Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees meer: 

Olé! De nieuwe tapasbar Tres opent binnenkort

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar mocht je het om de een of andere dubieuze reden toch gemist...

Amersfoort krijgt eerste kattencafé: ‘Kat en Koffie’

Nieuw: wijn- en tapasbar Vino Brasa in de Lavendelstraat

Eten bij: Thais restaurant HOT op de Hof in Amersfoort

  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.