Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw: bij ROER krijg je je tosti’s, wijn en bier vanuit de zeecontainer

Door Melt Pels 7 juli 2020

Wat doe je als je even geen inkomen hebt, doordat het festivalseizoen op z’n gat ligt? Dan gooi je het roer om! Liset Nauta en Clemens Ritzer begonnen op 29 juni aan hun nieuwe avontuur als horecaondernemers aan de Eem. “Het is niet echt ons ding om dan maar niks te doen”, vertelt Liset Nauta.

Normaal gesproken verdienen Liset en Clemens hun geld door de horeca op festivals te verzorgen. “We hadden dit jaar een planning die liep van het Amersfoortse Into The Woods tot festivals in België. Normaal zijn we in de zomer een soort van nomaden die van festival naar festival trekken, maar nu blijven we gezellig aan de Eem.”

De tekst loopt door onder de afbeelding

 

Een stukje gras

Wie langs de Eem loopt, kan het niet missen. De zeecontainer waar ROER is gevestigd, is aan twee kanten voorzien van een luik waar je drankjes, tosti’s en kleine hapjes kan bestellen. “In de ochtend serveren we lekkere koffie of thee met croissantjes. Voor de lunch hebben we vier soorten rijk belegde tosti’s, die echt goed vullen. In de namiddag tot de avond kan je lekker komen borrelen. We hebben een paar hele goede wijntjes en borrelhapjes klaar staan. Alles is klaar voor take-away dus je kan kiezen of je op ons terras gaat zitten, of gewoon doorloopt.”

De tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: ROER Amersfoort
Foto: ROER Amersfoort

Aan het roer

Op het gras is een lange bank en een terras neergezet, waar je kan kiezen tussen een ligstoel, loungestoel of een gewone stoel. Ook ligt er een oude boot waar je plaats kan nemen. “We hebben een nieuwe vloer op de boot gemaakt, zodat je er lekker op kan zitten. Letterlijk aan het roer. Iets verderop ligt ook nog een andere boot waar we tijdelijk gebruik van kunnen maken. Vanaf deze boot spring je zo in het water”, vertelt Liset. “Oh, en er komt nog een scheepsbel te hangen bij het steigertje, zodat je met de boot, sup of kano langs kan komen. Dan trek je gewoon even aan de bel en kom ik naar je toe.”

Foto: ROER Amersfoort

Wandelen

“We zijn met de hond gaan lopen langs de Eem en kwamen via via in contact met de eigenaar van het Ambachtswerf. Hij had een mooi stukje gras waar niet zoveel gebeurde en dat mochten we van hem wel huren. Vanaf dat moment is het eigenlijk vrij snel gegaan. We hebben een zeecontainer neergezet, een vergunning aangevraagd en een terras neergezet. Nu zijn we open!”, vertelt Liset trots.

ROER

“Clemens kwam met de naam ROER. Je kan er ook zo veel mee. We willen bijvoorbeeld thema-avonden organiseren, waarbij dan een bandje komt optreden. Dan staat die band dus aan het roer. Er is echt van alles door ons hoofd geschoten. Verroer je niet, draai het roer om, aan het roer… ROER is kort, rauw en niet zo gemaakt.”

Jutezakken

Naast een nieuwe zaak aan de Eem, willen Liset en Clemens graag iets positiefs bijdragen aan de locatie. Daarom hebben ze iets bedacht om het zwerfafval langs de Eem tegen te gaan. “We hebben jutezakken gekocht, zodat kinderen afval kunnen prikken. Ouders mogen dat overigens ook hoor. Als beloning voor een volle zak, krijgen kinderen een ijsje of iets dergelijks.”

ROER is geopend op donderdag tot en met zondag. Donderdag en vrijdag vanaf 12.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 09.00 uur.


Meer over ROER ontdekken?

ROER cafés

Geopend10:00 - 18:00

De Schans 20b, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

Nieuwe hotstpots: deze zaken zijn nét geopend in Amersfoort

We kregen er de afgelopen maand een aantal nieuwe horecazaken en winkels bij in Amersfoort. We zette...

Het is nu nóg makkelijker om je fiets in de binnenstad van Amersfoort te stallen

Je fiets tegen een winkelpui aanzetten is tegenwoordig not done. Zeker niet als je beseft dat Amersf...

Hoera! Je kan deze zomer toch nog met de Waterlijn

Voor het eerst in de geschiedenis van de Waterlijn, besloot de organisatie om dit jaar geen rondleid...
  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.