Nieuw: Haco opent een 1300 m2 grote woonwinkel in Amersfoort

Aangeboden door Haco 18 oktober 2017

“Haco moet door je bloed stromen”, zegt kersverse bedrijfsleider Piet van der Toorn. Samen met assistent-bedrijfsleider Diana van Putten runt hij het 28e Hacofiliaal in Amersfoort. En dat ze het naar hun zin hebben, dat straalt overal vanaf. “Ik voel me hier helemaal thuis”, aldus Diana.

Veertien jaar lang reed Piet het hele land door om Hacomeubels bij de klanten af te leveren en te installeren. Dat hij nu op de winkelvloer staat, is dus even een andere ervaring. “Als je een meubel bestelt voor de klant, is het niet even een bonnetje invoeren en klaar. Er komt best veel bij kijken. Vroeger leverde ik wel eens commentaar als ze een verkeerde maat hadden besteld, dus ik zal de bal wel terugkrijgen”, zegt Piet met een lach. “Het is een uitdaging om nu aan de andere kant te staan, maar ik heb er heel veel zin in.” Diana is nieuw in de Hacofamilie, maar ze voelt zich als een vis in het water. “Het is helemaal mijn stijl, ik voel me echt thuis. Ik mis alleen mijn tv nog.”

Mensen helpen

Haco

Mensen helpen een andere woonsituatie te creëren, dat is waar Diana het meeste van geniet. “Het is super om de spullen te leveren die mensen blij maken. De reacties die we krijgen op ons assortiment zijn ook heel positief.” Diana woont inmiddels in Utrecht, maar haar roots liggen in Amersfoort. “Pas kwam hier een vrouw langs met wiens kinderen ik op de lagere school heb gezeten. Ik zal nu wel vaker bekenden tegen het lijf gaan lopen denk ik”, vertelt ze met een grote lach. Piet: “Ik vind het leuk om advies te geven aan mensen. Vanuit mijn achtergrond weet ik dat veel mensen niet altijd goed meten voordat ze iets kopen. We hebben ooit op het dak van onze auto gestaan om het meubelstuk door het raam naar binnen te krijgen. Zoiets voorkom je nooit helemaal, maar met veel doorvragen kom je een eind.”

Eerlijke prijzen

Haco

Wat direct opvalt als je door de Haco loopt, is het prijskaartje van veel van de meubels. Die is namelijk verrassend laag. “We hebben echt eerlijke prijzen”, verzekert Diana ons. Piet: “Afdingen kan bij ons niet. De stukken zijn margetechnisch heel goed geprijsd, dus wat erop staat, dat moet je ook betalen.” Of ze zelf ook spullen van Haco in hun huis hebben staan? “Jazeker. Ik heb een groot bed hier gekocht en een bank van de bovenste verdieping”, vertelt Diana glunderend.

Goede samenwerking

Haco
Piet en Diana bij Piets favoriete tafel

Voordat ze samen de Haco in Amersfoort runden, kenden Diana en Piet elkaar niet, maar het botert prima tussen de twee. “Alleen jammer dat we nooit op één lijn zitten. Dat komt omdat Piet geen humor heeft”, zegt Diana met een serieus gezicht, waarna ze volledig in de lach schiet. “We hoeven elkaar niet dingen drie keer uit te leggen, dat is heel fijn”, zegt Piet. Vol energie openen ze iedere dag de winkel. Donderdag komen de reclameborden buiten te hangen en is het geheel af. “Ik vind het belangrijk dat je het naar je zin hebt op je werk”, vertelt Diana. “En ik heb het hier meer dan naar mijn zin.”

Haco woonwinkels

nu open10:00 - 17:30

Nijverheidsweg-Noord 3, Amersfoort

Bekijk meer:woonwinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.