Rock City Beers wil brewpub: ‘Dit moet het biercentrum van Amersfoort worden’
We hebben een leuk nieuwtje! Rock City Beers heeft namelijk grootse plannen in Amersfoort, vertelt brouwer Koen Overeem ons vandaag op...
Zo’n tien jaar geleden begonnen Wouter van der Hammen en Frauke Niezen samen een cateringbedrijf in koffie. Een maand geleden besloten ze het roer om te gooien en begonnen ze de voorbereidingen voor hun eigen koffiewinkel. Want als de twee ergens verstand van hebben, dan is het wel koffie!
Tien jaar lang trokken Wouter en Frauke met hun cateringbedrijf langs allerlei congressen en evenementen. Tot corona roet in de koffie gooide: “Ineens lag alles stil en moesten we met creatieve ideeën komen om overeind te blijven staan”, vertelt Frauke. “Zo zijn we begonnen met de koffie en bier drive-through. Dat liep ook erg goed en was echt heel erg leuk om te doen. Maar toen de terrassen weer open gingen, merkte we dat direct. Dat was het moment dat we dachten, laten we onze eigen koffiewinkel openen.”
De tekst loopt door onder de afbeeldingen
De middelen voor een eigen koffiezaak hadden ze al. Van koffiemachines tot barista’s, het enige dat Wouter en Frauke nog nodig hadden was een pand. “We gaven hier normaal workshops. Dus het vinden van een ruimte was ook geen grote uitdaging. We hebben het vrij vlot omgebouwd tot koffiezaak en het terras, waar nooit iets gebeurde, klaargemaakt voor gebruik”, vertelt Wouter.
De tekst loopt door onder de afbeelding
Cascara verzorgt een koffiebeleving op evenementen. “Dat doen we nu in onze zaak. We hebben bijvoorbeeld de V60, dat is een speciale manier om koffie te zetten.” Deze manier van koffiezetten is te zien in de video. “Normaal doen we dit alleen bij chique sit-down diners. Maar als mensen een verse V60 koffie bestellen, komt er een getrainde barista aan je tafel om die voor je te zetten. We noemen het de After dinner drip“, vertelt Wouter.
Wouter en Frouke vinden duurzaamheid belangrijk: “Veel bedrijven roepen dit, dat realiseren we ons ook. Wij zorgen er gewoon voor dat we precies weten wie de koffiebonen verbouwt en hoeveel geld ze ervoor krijgen. Alleen zo kunnen we er zeker van zijn dat de koffie die we maken ook écht zuiver is”, vertelt Frauke. “Daarnaast proberen we zoveel mogelijk uit Amersfoort te halen of zelf te maken. De bessenjam wordt bijvoorbeeld gemaakt door de moeder van Wouter.”
Ergens is het wel een vreemde plek voor een koffiezaak, midden op een industrieterrein. Toch peinzen de ondernemers er niet over om te verhuizen. “De Isselt wordt steeds hipper. Ik zeg meestal: tot de insteekhaven is het leuk, daarna mag het van mij wel wat bruisender worden. Maar met restaurants zoals RAUW en de Rock City Brewpub om ons heen, kan het niet anders dan levendig worden”, vertelt Frauke.
Lees ook:
In onze gids
Populaire rubrieken