Hoera! Alero Market is open en brengt een stukje Afrika naar Amersfoort

Aangeboden door Alero Market 10 augustus 2018

Binnenstappen bij Alero Market is binnenstappen in een stukje Afrika. De zaak ligt vol met Afrikaanse spullen, van handgemaakte kleding en sieraden tot allerlei voedsel- en schoonheidsproducten. “Alero betekent vruchtbare grond. Ik wil de potentie van Afrika laten zien”, vertelt Maureen Jakpa trots. 

Maureen emigreerde vanuit Nigeria naar Apeldoorn, waar ze de studie Hospitality Management volgde. Daar kwam ze haar huidige echtgenoot tegen, die op hun eerste date al hoorde dat ze ooit een eigen winkel wilde openen. Voordat die winkel realiteit werd, werkte ze fulltime in Amsterdam. “Maar omdat ik ook Nederlands moest leren, had ik niet genoeg tijd voor mijn werk. Ik kreeg het niet gecombineerd. Ik ben toen gestopt met werken, maar omdat ik geen uitkering kreeg, moest ik creatief worden.” En toen kwam die winkel toch wat sneller dan gepland. “Ik wilde eigenlijk nog iets meer sparen, maar ik geniet er iedere dag van.”

Webshop

De ambitieuze Maureen begon met een webshop, die ze op 1 februari 2018 lanceerde. “De eerste aankoop was in maart, dat was ontzettend spannend. Ze bestelde iets dat ik maar in een maat had, dus ik hoopte echt dat het zou passen.” Dat bleek zo te zijn. Sterker nog, de vrouw was zo blij met haar aankoop, dat ze het direct aantrok naar een feestje en er allerlei foto’s van maakte. “Toen wist ik dat we iets goeds hadden neergezet.” Nog steeds is de kleurrijke kleding een speerpunt van de winkel. Alles is handgemaakt en kan – indien nodig – gratis versteld worden met de naaimachine die op tafel staat.

Herkenning

Alero Market

De achterste helft van de winkel moet een feest der herkenning zijn voor iedereen met Afrikaanse roots. “Als ze hier komen, zien ze veel dingen die ze thuis ook vinden.” Een van die dingen is Afrikaans bier. En, jawel, Guinness. “Daar zijn ze dol op in Afrika. Hij smaakt echt anders dan de Guinness die ze in Ierland maken. Ik vind het zelf niet lekker hoor”, lacht Maureen. Veel klanten die haar webshop bezochten, vroegen wanneer ze eindelijk een echte winkel ging openen. “Ze wilden langskomen”, glundert Maureen. “Het openen van de winkel betekende dat ik mijn angst moest omarmen. Het was eng, maar het hield me ook gefocust. Dit is wat ik wil doen.”

Alero Market winkelen

nu open10:00 - 18:00

Kamp 63, Amersfoort

Bekijk meer:winkelen
  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.