Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gelukkig is er ook goed nieuws: mooie Amersfoortse corona-initiatieven

Door Melt Pels 16 maart 2020

In heel Amersfoort zitten mensen thuis vanwege de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar Amersfoorters blijven niet bij de pakken neerzitten: lokale ondernemers komen steeds meer in actie om elkaar te helpen. Zo worden er boodschappen en bordspelletjes thuisbezorgd en biedt Amersfoort hulp aan via #coronahulp033!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Mercuur’s & Zakelijk Bezorgd

Mercuur’s en Zakelijk Bezorgd verzorgen de komende tijd maaltijden voor zorgpersoneel, ouderen en daklozen in Amersfoort. Binnenkort wil Mercuur’s ook de ouders van kinderen die nog naar school gaan een maaltijdpakket meegeven. “We halen nu al eten op bij 18 verschillende Amersfoortse horeca die noodgedwongen dicht zijn”, vertelt de woordvoerder. “Zo wordt er minder voedsel verspild en kan iedereen een steentje bijdragen.”

Mercuur’s en Zakelijk Bezorgd hopen met dit initiatief een inspiratie te zijn voor andere cateraars in Nederland om hetzelfde te doen. “Als meer horecabedrijven dit idee uitvoeren, dan kunnen we elkaar allemaal ondersteunen”, aldus Mercuur’s.

De initiatiefnemers zijn op zoek naar meer bezorgpunten voor hun maaltijden. “Scholen, zorgpersoneel, ouderen en zorgbehoevenden kunnen zich aanmelden op [email protected] om maaltijden te krijgen op basis van beschikbaarheid” vertelt Mercuur’s Catering.


Meer over Mercuurs Traiteur & Catering ontdekken?

Mercuurs Traiteur & Catering traiteurs

Geopend09:00 - 18:00

Leusderweg 149, Amersfoort

Bekijk meer:traiteurs

Spar City Amersfoort

De medewerkers van Spar City staan klaar om de inwoners van de binnenstad van Amersfoort te helpen. “Komende weken zal ons team elke dag langs de deuren gaan om boodschappen te bezorgen bij diegene die zelf de deur niet uit kunnen”, schrijft de Spar op Facebook. “Maak je overuren en wil je zeker zijn van brood, melk of andere nodige boodschappen? Dan is ook het reserveren van boodschappen mogelijk!”

Foto: Facebook Spar City Amersfoort

Meer over SPAR City Amersfoort ontdekken?

SPAR City Amersfoort supermarkten

Geopend07:30 - 22:00

Kamp 15-17, Amersfoort

Bekijk meer:supermarkten

#Coronahulp033

Ook via Twitter en andere sociale media bieden Amersfoorters steeds meer hulp aan. Kortom, wat zijn we lekker bezig in Amersfoort!

Goed initiatief! Amersfoorters bieden hulp aan met #coronahulp

Ook in Amersfoort is het coronavirus het gesprek van de dag, en dan met name de maatregelen die dond...

 

Lees meer

De Spellenpoort gaat tijdelijk spelletjes bezorgen!

Spelletjeswinkel Spellenpoort begrijpt dat het lastig kan zijn om nu naar de stad te komen. Daarom w...

Coronavirus in Amersfoort: alle ontwikkelingen op een rij

Goed initiatief! Amersfoorters bieden hulp aan met #coronahulp

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.