Met een beetje mazzel kunnen we straks éindelijk van de glijbaan in zwembad Amerena

Door Roeliene Bos 21 februari 2019

Het is toch een beetje een triest gezicht, die enorme witte slurf boven het Torenbad waar niemand in mag glijden. De glijbaan is zó snel, dat je er bont en blauw weer uit komt. Het AD meldt dat er wederom gesleuteld wordt aan de waterattractie en deze misschien in maart open kan. 

Zeker is het echter nog niet, want eerst moet de baan gekeurd worden. Dat staat volgens een gemeentewoordvoerder in de tweede week van maart te gebeuren. “Nadat – en als – de glijbaan is goedgekeurd worden de wanden en dergelijke weer hersteld. Wij gaan er vanuit dat de glijbaan rond eind maart in gebruik kan worden genomen. Maar dat is mede afhankelijk van de aannemers en voortgang van de aanpassingen van de klimaatinstallatie”, laat hij weten.

Hoofdpijn

Het aanpassen van de klimaatinstallatie is nodig, omdat meerdere zwemmers hoofdpijn kregen tijdens het zwemmen. Al met al heeft de ingebruikname van de glijbaan bijna een jaar vertraging opgelopen. Laten we hopen dat het euvel snel opgelost is en iedereen straks zonder blauwe plekken van de glijbaan af kan.


Meer over Sportcomplex Amerena ontdekken?

Sportcomplex Amerena sport en bewegen

Gesloten07:00 - 23:00

De Velduil 2, Amersfoort

Bekijk meer:sport en bewegen

Ook interessant:

zwembad amerena

Timelapse: de bouw van Amerena in drie minuten

In werkelijkheid duurde het even, maar de bouw van Amersfoorts nieuwste sportcomplex Amerena kan ook...

Yes! Sportcomplex Amerena is officieel open zo ziet het eruit

We namen samen met Rob en zijn zoon Quentin afscheid van het Sportfondsenbad en verwelkomen met deze...

Meer over

Nieuws

adv.