Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trajectcontrole! Op deze wegen rondom Amersfoort moet je niet te hard rijden

Door Juliette Schmitt 25 februari 2020

Plankgas over de N414 tussen Baarn en Bunschoten kan je vanaf 24 februari 2020 beter niet doen. Vanaf dat moment staat er namelijk een camera aan het begin én einde van de weg. De camera’s meten precies hoe lang je er over hebt gedaan om van Baarn naar Bunschoten te rijden. Deed je dat volgens de camera’s veel te snel? Dan krijg jij een dikke prent op je deurmat.

Waarom N-wegen?

Op provinciale wegen zoals de N414 wordt vaak veel te hard gereden. Bij metingen voorafgaand aan de invoering van de trajectcontrole op de N414 reed 65 procent van het verkeer harder dan de toegestane 80 kilometer per uur. Dat is dus best een flink percentage hardrijders. Van deze hardrijders reed 28 procent harder dan 87 kilometer per uur.

Afslaan naar boerderijen

Te hard rijden op provinciale wegen kan leiden tot gevaarlijke situaties met (dodelijke) ongevallen tot gevolg. Uit eerder onderzoek van de ANWB bleek dat provinciale wegen, zoals de N414, tot de gevaarlijkste wegen van Nederland behoren. Op de N-weg in de omgeving van Amersfoort, loert het gevaar van te hard rijden vooral bij het afslaan. Afslaande automobilisten kunnen niet inschatten hoe hard een auto tegemoet komt rijden. Mensen die moeten afslaan naar de aanliggende boerderijen minderen vaart en moeten remmen. Bestuurders die van achteren komen en veel te hard rijden, kunnen vaak niet op tijd remmen, of zien het te laat, waardoor ze hard op hun voorganger knallen. Door de trajectcontrole hoopt de overheid dat mensen zich beter gaan houden aan de snelheidslimiet. Met uiteindelijk minder ongelukken tot gevolg.

Lees meer: 

Amersfoort in top 20 meeste vertraging in het verkeer

In de file staan is een irritante bezigheid. Amersfoorters hebben het wat dat betreft zwaar, blijkt ...

Gemeente hangt camera’s op voor verkeersonderzoek bij Rotonde 8

De verkeersboetes gaan omhoog: dit betaal je in 2020 voor overtredingen

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.