Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kledingwinkel Sandwich in de Langestraat vraagt faillissement aan

Door Juliette Schmitt 7 april 2020

Verdrietig nieuws voor kledingwinkel Sandwich in de Langestraat; het moederbedrijf achter de keten heeft faillissement aangevraagd. De Sandwich Group heeft het faillissement aangevraagd voor de winkels in Nederland en in Duitsland en dus ook voor de winkel in de Amersfoortse binnenstad. 

Het ging al langere tijd niet heel denderend met het modemerk Sandwich, dat in 1983 werd opgericht. In december 2019 maakte het bedrijf nog een doorstart. In 2016 besloot het moederbedrijf VeldhovenGroup zich alleen nog te richtten op het best lopende merk en dat was toen Sandwich. De merken Dept en Turnover werden in de zomer van 2017 stopgezet en Olsen werd verkocht. Toen werd er nog gesproken om het aantal Sanwich winkels te verdubbelen. Er kwamen vijf nieuwe Nederlandse winkels bij, waaronder de winkel in Amersfoort.

Corona is de grootste boosdoener

De winkelketen laat via een persbericht weten dat het coronavirus de grote boosdoener is. De omzet van de winkels is door heel Europa weggevallen. Dat komt door de sluiting van de winkels, om het virus zoveel mogelijk tegen te houden. Doordat er nu geen omzet meer binnenkomt kan het bedrijf de doorstart niet verder doorzetten. Alle winkels blijven tot nader order gesloten, de webshop blijft voorlopig nog wel gewoon open. Alle medewerkers van Sandwich zijn door het bedrijf geïnformeerd, volgens het persbericht wordt er vandaag – 7 april 2020 – een curator benoemd.


Meer over Sandwich ontdekken?

Sandwich kledingwinkels

Gesloten12:00 - 18:00

Langestraat 52, Amersfoort

Bekijk meer:kledingwinkels

Verder lezen:

Familiebedrijf Engelen Schoenen in Amersfoort is failliet

Engelen Schoenen is een echt Nederlands familiebedrijf, waarvan de oorsprong in Zutphen ligt. Het be...

Intertoys is definitief failliet – dit gebeurt er met de vestigingen in Amersfoort

Jammer! Het A1-Plaza sluit na 14 jaar definitief haar deuren: dit komt er voor in de plaats

adv.