Kijktip: de Bloemenbuurt was op tv bij de EO

Door Roeliene Bos 15 oktober 2018

Jaja, het is begonnen. De Bloemenbuurt in het Soesterkwartier is de komende tijd te zien op NPO 2 in het EO-programma Typisch Bloemenbuurt. Iedere aflevering begint om 19.15, dus houd je avonden vrij.

Het kleine wijkje in het Soesterkwartier wordt door de EO omschreven als een ‘op zichzelf staande wereld, met eigen, vaak ongeschreven regels en wetten.’ De Bloemenbuurters van nu leven nog net zo dicht op elkaar als dat ze deden in 1900, toen de arbeiderswijk gebouwd werd voor werknemers van de Nederlandse Spoorwegen.

De eerste beelden

In totaal zendt de EO 12 afleveringen uit van Typisch Bloemenbuurt. In de eerste aflevering ontmoeten we Mike, de buurtbeheerder. Hij loopt zijn ronde door de buurt, waar ze vooral gek worden van de hondenpoep op de stoep en het geluidsoverlast. De buurvrouwen Gerda en Louana komen bij van een avondje stappen. Daar, onder de partytent in de voortuin, brengen ze een groot deel van de dag door.

Deel je mening

Stuur ons na afloop van de aflevering vooral een berichtje met wat jullie van de uitzending vonden en waarom. Wie weet kunnen we daar een mooi bericht van maken. Je ongezouten mening stuur je naar [email protected]. We verzamelden de eerste reacties alvast in dit artikel, waarin je ook een link vindt om het programma terug te kijken.

De Bloemenbuurt in het Soesterkwartier komt op televisie

Amersfoort is binnenkort te zien op alle Nederlandse televisieschermen in de 12-delige serie Typisch...

adv.