Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

JAAAAA! Duncan Laurence wint het songfestival

Door Roeliene Bos 19 mei 2019

Toeters, slingers, confetti, campagne en de hele mikmak: wat zijn we trots op Duncan Laurence. De zanger, die sinds kort in Amersfoort woont, flikt het hem gewoon. Hij is de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019.

Duncan Laurence schreef het winnende nummer Arcade in een klaslokaal op de Rockacademie. Het was een van de liedjes waarmee hij afstudeerde. Op het podium in Tel Aviv schitterde hij in de eerste helft van de finale achter de piano. Je kon de pure emotie niet alleen van zijn gezicht aflezen, je hoorde het ook in zijn stem. Wat een gouden keeltje!

Winnaar songfestival 2019

Duncan Laurence maakte al indruk op de bookmakers. Hij was wekenlang de favoriet voor de winst van het songfestival. Maar ja, je weet het nooit… Toch hebben de songfestivalkenners het bij het juiste eind. De jury en het publiek verkozen Duncan Laurence als de winnaar van het songfestival. Wat zijn we trots. Het duurde 44 jaar voordat Nederland de winst pakte. Voordat Duncan als eerste eindigde, won Teach-In met Ding-a-dong in 1975.

Gouden duo

In die 44 jaar tijd is er een act die wel heel dicht bij de winst kwam. The Common Linnets (met Ilse DeLange en Waylon) eindigde als tweede. We kunnen ons voorstellen dat het voor Ilse nu ook een beetje voelt alsof ze gewonnen heeft. Zij was namelijk de coach van Duncan Laurence toen hij meedeed met de Voice of Holland in 2014. En de bekende zangeres is ook degene die Duncan aanspoorde om zijn nummer naar de songfestivalcommissie op te sturen. Inmiddels is de kersverse keientrekker zelf een bekende Nederlander.

Overwinningsdansje

Wij doen nog even een overwinningsdansje en heffen het glas op ‘onze’ Duncan. We hebben er een reden voor een feestje bij in Amersfoort. Volgend jaar weer iemand van de Rockacademie sturen voor een thuiswedstrijd?

Lees ook:

Eurovisie Songfestival 2019 in Amersfoort

We hebben er een bekende Amersfoorter bij: Duncan Laurence!

Sinds Duncan Laurence meedoet aan het Eurovisie Songfestival, weet bijna iedere Nederlander wie hij ...

Toen in Amersfoort: de selectie voor het Eurovisie Songfestival

adv.