Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intertoys is definitief failliet – dit gebeurt er met de vestigingen in Amersfoort

Door Anne-Meike van den Berg 23 februari 2019

Het was te verwachten: speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De grootste speelgoedketen van het land vroeg vorige week uitstel van betaling aan, maar het mocht niet meer baten. Er wordt nog wel gekeken naar een eventuele doorstart.

Ontslag

Het faillissement heeft volgens de directie te maken met de hevige concurrentie van online webwinkels. Die hebben Intertoys’ speelgoedomzetten afgelopen decennium gehalveerd. Intertoys heeft verder last van winkels als Action en Flying Tiger, die vaak een goedkoper aanbod hebben. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd.

Intertoys Amersfoort

Intertoys Holland B.V. mag dan failliet zijn, sommige filialen van de speelgoedzaak zijn zelfstandige winkels. Deze franchise-ondernemingen vallen niet automatisch onder het faillissement. In Amersfoort zijn vier filialen van Intertoys: aan de Varkensmarkt, de Langestraat, in winkelcentrum Emiclaer en in winkelcentrum Vathorst. De vestiging in winkelcentrum Emiclaer heeft al aangegeven door te gaan bij een faillissement. Bedrijfsleider Joost Konter vertelde in het AD: “De eigenaar van deze winkel, Wijnand den Uyl, heeft in Bussum nog een Intertoys. Mocht de keten omvallen, dan gaan we door. Wellicht onder de naam Kohlmann Speelgoed. Dat moeten we tegen die tijd bekijken.”

De andere drie vestigingen in Amersfoort vallen wel onder het faillissement.

Lees ook:

Intertoys vraagt uitstel van betaling aan, Amersfoortse filialen blijven voorlopig open

Toch niet weer een iconische zaak die verdwijnt uit onze winkelstraten? Intertoys heeft uitstel van ...

Meer over

Nieuws

adv.