Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze Amersfoortse wijk is de kans op inbraak het grootst

Door Anne-Meike van den Berg 6 november 2019

Natuurlijk hopen we dat je nog nooit een inbraak hebt meegemaakt. Helaas zijn er wel heel wat dieven actief in Amersfoort, al hebben ze wel een duidelijke voorkeur voor bepaalde stadsgebieden. Dat blijkt uit de InbraakBarometer van Interpolis.

De… wát?

De InbraakBarometer is een tool waarmee je het inbraakrisico in jouw wijk bekijkt. De voorspellingen van de InbraakBarometer zijn volgens Interpolis gebaseerd op een uniek, zelflerend algoritme dat gebruik maakt van verschillende openbare databronnen. Zo houdt de tool rekening met informatie als inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw, gezinssamenstelling en schoolvakanties.

Grootste inbraakrisico

Volgens de InbraakBarometer is het inbraakrisico in het Amersfoortse postcodegebied 3828, in Hoogland, het grootst. In de afgelopen drie maanden waren er in dit postcodegebied zeven inbraken en drie pogingen tot inbraak.

Top tien provincie Utrecht

In de top tien van postcodegebieden in de provincie Utrecht met het hoogste inbraakrisico, staat postcode 3828 in Amersfoort zelfs op de tweede plek. Alleen in postcodegebied 3564 in Utrecht (Overvecht-Noord) is de kans op een inbraak in de provincie Utrecht groter.

Hier check je hoe groot volgens de InbraakBarometer de kans op inbraak in jouw wijk is.

Lees ook:

Jammer, koffiezaak Livingstone aan de Groenmarkt gaat dicht

Fan van koffiezaak Livingstone Coffee aan de Amersfoortse Groenmarkt? Dan hebben we slecht nieuws vo...

Wel of geen nachttrein tussen Amersfoort en Utrecht? Dit vinden jullie

Meander doet mee aan landelijke staking en sluit 20 november de deuren

Meer over

112 Nieuws

adv.