Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huisje, boompje, lege portemonnee: dit is de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Amersfoort

Door Carin van der Meij 13 februari 2020

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Amersfoort is dat niet anders. Woningen gaan als warme – en vooral dure – broodjes over de toonbank. Het CBS komt met de feiten: de gemiddelde verkoopprijs is toegenomen. 

Uit onderzoek van het CBS en het Kadaster blijkt dat in ons land de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen in 2019 is toegenomen tot maar liefst €308.000. Tenminste, in de meeste gemeenten (326 van de 389).

Gemiddelde verkoopprijs in Amersfoort

Helaas: ook Amersfoorters hebben in 2019 dieper in de buidel moeten tasten voor een stekkie. In Amersfoort werd gemiddeld €358.700 neergelegd voor een koopwoning. Even in perspectief: dit is 5,4% meer dan het jaar daarvoor. Toen betaalden we gemiddeld €340.300 voor een koophuis.

Landelijk

Ja, de gemiddelde koopsom in Amersfoort is jammer genoeg gestegen. Klein lichtpuntje: het kan erger. Bloemendaal is de duurste gemeente. Voor een bestaande woning werd gemiddeld €832.000 betaald. Delfzijl is the place to be voor relatief voordelige woningen: vorig jaar werd in de Groningse stad gemiddeld €155.000 voor een woning betaald.

Volgens het CBS is dit de eerste keer sinds het begin van de meting – in 1995 – dat de gemiddelde verkoopprijs boven de drie ton uitkomt.

In kaart

In het kaartje hieronder zie je de gemiddelde verkoopprijs in Amersfoort en in de rest van Nederland:

Lees meer: 

Huis schilderen Amersfoort

Mag dat in Amersfoort: zomaar je huis in een felle kleur schilderen?

Wit, bruin, misschien een rood, blauw of donkergroen accent hier en daar... En dan heb je het wel ge...

Weg met het woningtekort: kom maar op met het plan voor nieuwe sociale huurwoningen

Wat je moet weten over de nieuwe urgentieregeling sociale huurwoningen in Amersfoort

adv.