Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het aantal coronabesmettingen in Amersfoort weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

Door Carin van der Meij 20 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog niet gezorgd voor een daling in het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 477 van hen komen uit Amersfoort.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 20 oktober.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Amersfoort vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Amersfoort zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Amersfoorters er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Amersfoorters die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Ondanks het nieuwe landelijke weekrecord lijkt het aantal besmettingen steeds meer te stabiliseren. Afgelopen week steeg het aantal met 27 procent; de week ervoor was er nog een stijging van 60 procent. Ook het veelgenoemde reproductiegetal is lager, Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Het laatst bekende ‘R-getal’ staat op 1,22 en is daarmee (nipt) lager dan een aantal weken terug (1,27).

Lees meer: 

Coronamaatregelen aangescherpt: dit verandert in Amersfoort

Het coronavirus is een mammoettanker en die keer je niet zomaar. Dat is de strekking van de persconf...

Achter de schermen: zo werkt de coronatest drive-in

adv.