Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fijn! Het Eemplein heeft een gloednieuwe bewaakte fietsenstalling

Door Juliette Schmitt 2 juni 2020

Sinds 1 juni 2020 heeft het Eemplein een bewaakte fietsenstalling. Vanaf nu dus geen fietsenzee meer naast de gevaarlijkste rotonde van Amersfoort én nog belangrijker: jouw fiets wordt bewaakt. Je hoeft je stalen ros alleen nog maar naar binnen te rijden, een bonnetje van een tafeltje te pakken en vervolgens hangt een beheerder jouw fiets veilig op in een speciaal rek.

Het idee om een bewaakte fietsenstalling nabij het Eemplein te creëren bestond al langer. De gemeente ging over het idee in gesprek met ondernemers en bewoners van het Eemplein. Sinds gisteren is de stalling een feit.

In de stalling is ruimte voor honderd fietsen. Hij is geopend van maandag tot en met zaterdag van 07.30 tot 0.30 uur. Op zondag opent de stalling een uurtje later, namelijk om 08.30 uur.

Uw fiets onze zorg

In het centrum van Amersfoort vinden we meerdere fietsenstallingen en het Eemplein kon eigenlijk niet ontbreken. Speciaal voor de opening van de nieuwste fietsenstalling in Amersfoort krijgen alle beheerders een nieuwe bedrijfsoutfit. De medewerkers ontvangen hun nieuwe outfit persoonlijk van wethouder Hans Buitelaar. De nieuwe kledingstukken met daarop het nieuwe motto: ‘uw kleding onze zorg’, nemen de beheerders op 2 juni -met gepaste afstand- in ontvangst.

Alle bewaakte fietsenstallingen in de gemeente Amersfoort worden beheerd door de Stichting FACA (Fiets Afhandel Centrale Amersfoort). De stichting helpt Amersfoorters die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Verder lezen:

Mag dat: een bankje voor je huis zetten in Amersfoort?

We kennen allemaal de regels. Althans, dat denken we... Toch zijn er flink wat regels waarvan we nie...

Gemeente Amersfoort start met het verwijderen van eikenprocessierups

Parkeren mag alleen nog in de witte vakken in het Vermeerkwartier

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.