Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komen waarschijnlijk 180 digitale reclameborden in Amersfoort

Door Anne-Meike van den Berg 19 september 2019

De gemeente Amersfoort wil voor dik 1,6 miljoen euro zo’n 180 digitale reclameborden kopen, en bedrijven zoeken die erop willen adverteren. Dat meldt het AD.

De gemeente wil hiermee minimaal 270.000 euro per jaar binnenhalen. De digitale reclameborden komen in de plaats van de posters achter glas, die we nu veel in de stad zien. De overeenkomst met het bedrijf dat die posters plaatst, onderhoudt en beheert loopt af. De gemeente moet daarom een keuze maken: óf opnieuw een derde partij inschakelen, óf zelf reclamebaas worden.

Voordelen

Wethouder Kees Kraanen vindt het geen moeilijke keuze. Hij ziet veel voordelen in de digitale reclameborden. Zo heeft de gemeente straks meer te zeggen over welke reclame erop te zien is en kunnen ze zelf bepalen hoe duurzaam en goed voor het milieu de borden moeten zijn.

De 180 reclamezuilen worden verspreid over de stad geplaatst. Alleen in voetgangersgebieden, zoals het Stationsplein, zal bewegende reclame worden getoond. Dit om te voorkomen dat automobilisten teveel worden afgeleid. Of het ook echt allemaal doorgaat, moet binnenkort duidelijk worden.

Lees meer over dit nieuws op de site van het AD.

Lees ook:

Koninklijk nieuws: koningin Máxima komt binnenkort naar Amersfoort!

Wij denken nog regelmatig met een grote glimlach terug naar Koningsdag 2019, toen de koninklijke fam...

Drie schilderijen gestolen op festival Into the Woods

Deftige types op ronkende motoren: de ‘gentleman’s ride’ begint dit jaar in Amersfoort

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.