Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doei Ciara, hallo Dennis: een nieuwe storm is mogelijk in aantocht

Door Carin van der Meij 12 februari 2020

Het zijn pittige tijden voor fietsend Amersfoort. Hoewel storm Ciara ons land verlaten heeft, waait het nog steeds flink in Nederland. Het lijkt niet rustiger te worden: storm Dennis meldt zich. 

“De kans is groot dat we aankomende zondag 16 februari met zware windstoten te maken krijgen”, vertelt Jaco van Wezel, meteoroloog van Weeronline.

Regels voor storm met een naam

Op Vlieland en in IJmuiden waaide het in de nacht van maandag op dinsdag al flink. Het was een storm, maar zonder naam. “Samen met Ierland en Groot-Brittannië hebben wij een gezamenlijke namenlijst opgesteld. We geven alleen namen als het om een zware storm gaat, waarbij in minimaal één van de drie landen code oranje is afgegeven, vanwege de wind. Dit was vannacht niet het geval”, licht Jaco toe.

Komt storm Dennis naar Nederland?

Dit weekend komt mogelijk wél een zware storm met een naam naar Amersfoort: Dennis! Wat is er al bekend? “De storm komt vanuit de oostkust van de Verenigde Staten, trekt richting IJsland en gaat door naar Groot-Brittannië. In het laatstgenoemde land hebben ze de storm de naam Dennis gegeven, maar of deze zondag ook naar Nederland komt en in welke mate is nog onzeker.” Jaco verwacht eind van de week meer duidelijkheid.

Lees meer: 

schade melden

Schade door storm Ciara: wat valt er onder stormschade?

Het is de dag nadat storm Ciara lelijk heeft huisgehouden in ons land. In Amersfoort konden we goed ...

Zet je schrap: we krijgen dit weekend een flinke winterstorm in Amersfoort

Precies een jaar geleden: de westerstorm raast over Amersfoort

Meer over

Nieuws Weer

adv.