Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit bier schenken horecazaken in Amersfoort het vaakst

Door Kirsten Spooren 4 september 2019

Heineken, Grolsch, Amstel of Jupiler… we hebben heel wat biermerken in Nederland. In grote delen van het land is Heineken het biertje dat horecazaken het vaakst tappen, maar hoe zit dat eigenlijk in Amersfoort? Welk biermerk wordt hier het vaakst geschonken?

Horeca-onderzoeksbureau Datlinq bracht voor meer dan 22 duizend Nederlandse horecazaken in kaart welk pilsje het hoofdmerk is. Heineken voert daarin de boventoon (202 gemeenten op basis van de indeling uit 2018), gevolgd door Grolsch (29), Amstel (23) en Hertog Jan (23).

Opvallend is dat sommige regio’s erg aan een (lokaal) biertje gebonden zijn. Zo is het bier uit de brouwerij van Grolsch (Enschede) vooral populair in Twente en omgeving, staat het bier uit de brouwerijen van Bavaria (Lieshout) en Dommelsch (Dommelen) in Zuidoost-Brabant op nummer één en wordt het Belgische Jupiler voornamelijk geschonken in grensgemeenten met onze zuiderburen.

Amersfoort

In Amersfoort worden de speciaalbiertjes steeds populairder en ook het Amersfoortse bier wordt steeds vaker gedronken. Maar bestel je een pilsje op het terras in Amersfoort, dan is de kans groot dat je Heineken krijgt. Dit biermerk wordt namelijk het vaakst geschonken in Amersfoort en is daarmee het grootste merk in onze stad.

Benieuwd hoe het in onze buurtgemeentes zit? Check dan dit handige kaartje:

Lees ook…

bier cafe

Bierliefhebbers opgelet: Uiltje neemt de tap van De Dikke Koning over

Wie van goed speciaalbier houdt, kent Uiltje Craft Beer. En wij hebben goed nieuws: op vrijdag 6 sep...

Proost! 7 x cafés in Amersfoort voor liefhebbers van speciaalbier

Speciaalbiertjes, wij zijn er dol op. Tegenwoordig kom je er als eigenaar van een restaurant of café...
bier

Amersfoorts mysterie: hoeveel Amersfoortse bieren zijn er?

Van oudsher is Amersfoort een bierstad. In de middeleeuwen struikelde je over de brouwerijen in de h...

adv.