Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Amersfoortse projecten zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje

Door Juliette Schmitt 24 januari 2020

Op 23 januari werden de twaalf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2020 bekend gemaakt, die jaarlijks worden uitgereikt door het Oranje Fonds. Sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in de samenleving maken kans op een Appeltje van Oranje. Dit jaar komen twee van de twaalf projecten uit Amersfoort.

Drie van de twaalf genomineerden mogen zich straks eigenaar van een Appeltje van Oranje noemen. Zij ontvangen hun Appeltje op 26 mei op Paleis Noordeinde, van niemand minder dan Koningin Máxima.

Amersfoortse projecten

De twee sociale projecten uit Amersfoort die dit jaar genomineerd zijn, zijn Stichting JIM en Mijn Tweede Familie. Begin januari mocht het Nederlandse publiek stemmen. Bijna 60.000 mensen hebben hun stem uitgebracht. Amersfoort is de enige stad waar twee projecten genomineerd werden voor een Appeltje van Oranje.

Maatjes ben je samen

Het thema van de Appeltjes van 2020 is ‘Maatjes ben je samen’. Alle projecten die genomineerd zijn, staan in het teken van maatjes die elkaar vooruit helpen en elkaar blijven ondersteunen. De drie uiteindelijke winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van €15.000.

Stichting JIM

JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor en is een familielid, vriend of bekende van een jongere die het niet gemakkelijk heeft. De JIM treedt op als ambassadeur voor jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast kan de mentor de rol van vertrouwenspersoon op zich nemen.

Mijn Tweede Familie

Voor veel jonge vluchtelingen die hier zonder hun ouders of familie zijn, is het moeilijk om in Nederland een zelfstandig bestaan op te bouwen. Een tweede familie biedt daarbij waardevolle ondersteuning. Mijn Tweede Familie werkt als het ware als een gastgezin waar je terecht kan voor advies, een goed gesprek en een luisterend oor.

Wil je meer weten over de projecten die zijn genomineerd, kijk dan op de Appeltjes van Oranje website.

Lees meer: 

Amersfoortse Anneke te zien in het nieuwe RTL5 programma ‘Wie Woont Waar?’

In het nieuwe RTL 5 programma 'Wie woont Waar' schittert Anneke Robbertsen samen met haar woonschip ...

René werkt al 40 jaar voor Van Wiefferen: ‘Ik ga elke dag lachend naar mijn werk’

Holocaustmonument ‘Levenslicht’ komt naar Amersfoort

adv.