Deze Amersfoortse basisscholen scoorden supergoed op de eindtoets (en deze minder goed)

Door Roeliene Bos 21 februari 2019

De verplichte eindtoets in groep 8, voorheen beter bekend als de cito-toets, levert naast resultaten voor leerlingen ook gemiddelde scores voor scholen op. De onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft een overzicht gemaakt van de eindtoetsresultaten van basisscholen, ook in Amersfoort!

Supergoede scores

Het Nederlands gemiddelde ligt volgens het onderzoek van RTL op een 7. De redactie nam ook 47 Amersfoortse basisscholen onder de loep. Het gemiddelde cijfer in onze stad varieert nogal. Zo zien we bij de islamitische Basisschool Bilal een uitschieter naar boven met een gemiddelde van een 9 (!). Ook de openbare basisschool De Zevensprong scoort met een 8,1 ruim bovengemiddeld.

Minder goede scores

Er waren ook wat basisscholen met minder goede gemiddelde scores. RK Basisschool de Kubus scoort met een 5,6 vrij laag. EBS De Parel scoort gemiddeld eveneens een 5,6 en GBS Het Zwaluwnest haalt gemiddeld een 5,9.

Zo scoort jouw basisschool

Ben jij benieuwd hoe de andere Amersfoortse basisscholen scoren? Dat kun je checken op het interactieve kaartje op de website van RTL.

Meer over

Nieuws

adv.