Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ondernemers in Amersfoort over verlenging coronamaatregelen: ‘We hadden het al verwacht’

Door Ilse Zoutewelle 1 april 2020

Dit zag je al van ver aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april. We moeten dus met zijn allen nog wat langer wegblijven van onze favoriete stekkies in Amersfoort. Rinke van ’t Holt, eigenaar van Het Lokaal, zegt er het volgende over: “We verwachten eigenlijk nog een verlenging.”

Alle maatregelen die zouden gelden tot 6 april zijn nu verlengd tot en met 28 april. Dat betekent dus: thuiswerken, niet naar de kapper, het museum of uit eten. Daarnaast blijven scholen gesloten tot de meivakantie. Voor evenementen en sportwedstrijden verandert er niets: die zijn nog steeds tot en met 1 juni verboden. Het kabinet maakt in de week voor 28 april bekend of de maatregelen worden verlengd.

Maak geen plannen voor de meivakantie

We moeten er niet vanuit gaan dat alles na 28 april weer normaal is. “Maak vooral geen plannen voor de meivakantie”, benadrukte Mark Rutte in de persconferentie. Ook voor het paasweekend is het advies: blijf thuis en reis niet door het land.

Ook Dierenpark Amersfoort blijft gesloten tot nader order: “Er zijn op dit moment zoveel ontwikkelingen, dat we niet met zekerheid een datum kunnen kiezen waarop we weer opengaan”, vertelt Lucinda Bekhuis. Eerder wilde het park de deuren gesloten houden tot 6 april, maar ook dat wordt nu verlengd.

Zo reageert Amersfoort

De coronacrisis treft ook Govaert Makelaardij: “We verkopen nog steeds, maar het aantal belletjes met nieuwe opdrachten loopt wel terug. Het zou kunnen zijn dat de prijzen daardoor wat gaan dalen, maar op dit moment merken we daar nog helemaal niets van. De vraag naar huizen is in Amersfoort zó ongelofelijk groot, die kan in dat opzicht wel een stootje hebben”, aldus eigenaar Arne Hopstaken tegen het AD.

Rinke van ’t Holt, de eigenaar van Het Lokaal, had deze uitkomst al verwacht. “We hebben zelf al maatregelen op de lange termijn gepland. We vonden deze verlenging nog meevallen en verwachten eigenlijk nog een verlenging. We schrokken er niet van in ieder geval.”

De lokale supermarkt is druk bezig met een plan om het teruggelopen aantal bezoekers terug te dringen: “We gaan door met wat we al deden. Daarnaast willen we volgende week beginnen met het bezorgen van boodschappen. Dat zijn we nu aan het voorbereiden samen met deAmersfoortse Fietskoerier, die voor ons gaat rijden.”

Alles over corona in Amersfoort

Coronavirus in Amersfoort: alle ontwikkelingen op een rij

Vanwege de vele vragen over het coronavirus in Amersfoort hebben we hier alle ontwikkelingen voor je...

Zo is het om doof te zijn in coronatijden: Amersfoorters Ilse en Ali vertellen

Geen eindexamens voor Amersfoortse Thijs vanwege het coronavirus

Meer over

Corona Nieuws

adv.