De Bloemenbuurt in het Soesterkwartier komt op televisie

Door Roeliene Bos 5 oktober 2018

Amersfoort is binnenkort te zien op alle Nederlandse televisieschermen in de 12-delige serie Typisch Bloemenbuurt van de EO. Vanaf 15 oktober schittert het wijkje drie weken lang van maandag tot en met donderdag op NPO 2.

De trailer

In de serie maken we uitgebreid kennis met de inwoners van de volkswijk, waaronder Mike, de buurtbeheerder. “Hij loopt zijn ronde door de buurt, waar ze vooral gek worden van de hondenpoep op de stoep en het geluidsoverlast. De buurvrouwen Gerda en Louana komen bij van een avondje stappen. Daar, onder de partytent in de voortuin, brengen ze een groot deel van de dag door”, schrijft de EO in een persbericht. In de overige afleveringen zien we nog veel meer Bloemenbuurters, zoals oud-motorclublid Alexander en kabouterdokter Alex.

Ook kijken?

Typisch Bloemenbuurt is een onderdeel van de Typisch-reeks, waar EO en BNNVARA afwisselend invulling aan geven. Later dit najaar gaat de EO nog naar het Arnhemse Klarendal. De eerste aflevering is te zien op maandag vijftien oktober, om 19.15 op NPO 2.

Meer over

Nieuws Video

adv.